Nieuws

Shane Roerdink
Let op! Dit artikel is al 706 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Geen protocollen of richtlijnen voor Psychologe Shane: “iedereen is anders”

Nog voordat je bedrijf daadwerkelijk draait al verkozen worden tot Rabo Starter van het Kwartaal: het overkwam Shane Roerdink (26). En dit is niet geheel verrassend, want de psychologe houdt er met haar praktijk Leef² een vernieuwende methode op na. Voor haar geen “hokjes, diagnoses of vaste protocollen”, maar persoonlijke en complete zorg waarbij zowel het lichaam als de geest centraal staan. 

‘Ik moet iets doen waar ik achter sta’

Shane studeerde af met een master Klinische psychologie aan de Universiteit van Tilburg en deed werkervaring op bij verschillende bedrijven en in verschillende takken van de psychologische gezondheidszorg. Toch liep ze steeds tegen dezelfde dingen aan. “Wat ik altijd minder vond was de beperking om écht persoonlijke aandacht te hebben voor de cliënt. Je werkt met protocollen en richtlijnen, maar niet iedereen valt binnen hetzelfde kader.” Ze zocht daarom ook graag de grenzen van deze kaders op om een cliënt toch zo goed mogelijk verder te helpen.

Concrete plannen om psychologische zorg naar haar smaak aan te bieden, waren er niet. Dit veranderde toen ze vorig jaar moeder werd. “Ik dacht: wat is nou de moeite waard om mijn kind straks voor naar de opvang te brengen? Dan moet ik iets doen wat ik echt leuk vind en waar ik achter sta.” Persoonlijke zorg, zo concludeerde Shane, is iets waar ze echt enthousiast van wordt. “Iedereen is anders en iedereen heeft iets anders nodig. Zorg kun je niet voorspellen.”

Body & Mind Language

De geest en het lichaam zijn volgens Shane onlosmakelijk met elkaar verbonden. Toen ze informatie vond over het Body & Mind Language (BML) Instituut in IJsselstein, was ze dan ook razend enthousiast. “Ik heb het gevonden, dacht ik. Dit is het, dit ga ik doen!” En zo gezegd, zo gedaan. “Wat mij enorm aanspreekt in deze methode is dat je verder gaat dan alleen het gesprek. Observatie is hierbij erg belangrijk. Mensen hebben een bepaalde mimiek, een bepaalde houding en ze bewegen zich op een bepaalde manier. Maar ook de toon waarmee je praat en de feitelijke woorden die je gebruikt: daar zit heel veel informatie in. Veel meer dan het verhaal an sich.”

Shane Roerdink

Tijdens een consult stelt Shane overal vragen bij. “Dat is de kracht van mijn behandeling.” De cliënt wordt gevraagd zijn of haar verhaal te vertellen door middel van gesproken woorden, maar ook door het fysiek uit te beelden. “Ik kan niet alleen maar praten, want dan heb ik maar de helft van de informatie. Ik kan ook niet alleen maar kijken, want dan heb ik ook maar de helft van de informatie.” De BML methode is niet alleen toepasbaar op individuen. Zo kan je bij Leef² ook terecht voor relatietherapie, groepsworkshops of therapie voor kinderen. Daarnaast is ze beschikbaar voor trainingen bij bedrijven of organisaties. “Ik denk dat daar met deze techniek veel te halen valt, want juist ook in het bedrijfsleven zorgt het betrekken van het lichaam en non-verbale communicatie voor tal van nieuwe mogelijkheden.”

Kennismaken

Omdat Shane met Leef² een hele andere manier van werken heeft dan reguliere psychologen, mogen mensen eerst langskomen voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. “Ik vind het belangrijk dat mensen er een beeld bij kunnen vormen en dat ik kan vertellen waar ik naar kijk en hoe ik werk. Mensen moeten vervolgens zelf de keuze kunnen maken of ze hier voor willen gaan.” Wil je meer weten over Shane Roerdink en Leef², neem dan een kijkje op haar website.

Reageer op dit bericht