Nieuws

Let op! Dit artikel is al 274 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Nieuwe opleidingsmogelijkheid De Rooi Pannen en BUas: maatwerktraject Media/Creative Business

Komend schooljaar bieden Mbo Marketing & Evenementen van De Rooi Pannen Tilburg en Breda University of Applied Sciences (BUas) een nieuwe opleidingsmogelijkheid aan: het maatwerktraject Media/Creative Business. Woensdag 2 oktober vond de officiële ondertekening van deze nieuwe samenwerking tussen de twee scholen plaats.

Het nieuwe maatwerktraject is bedoeld voor afgestudeerde havisten die graag een tussenstap willen maken voordat zij naar het hbo gaan. Bijvoorbeeld omdat ze nog erg jong zijn, hun havodiploma maar nét hebben gehaald of omdat zij gestopt zijn met een andere hbo-opleiding. Het traject heeft betrekking op een periode van in totaal vijf jaar. De eerste twee jaar vindt plaats op Mbo Marketing & Evenementen van De Rooi Pannen in Tilburg waar de havisten een gedegen mbo-opleiding volgen. Daarin maken ze kennis met projectmatig en praktijkgericht studeren. Tegelijkertijd krijgen ze (hbo-)propedeusevakken van BUas in een aangepast programma en worden ze voorbereid op de overstap naar het hbo. Als ze aan de voorwaarden voldoen, mogen ze daarna instromen in het tweede studiejaar van BUas. Studenten kunnen op die manier in drie jaar een hbo-opleiding behalen (en in vijf jaar zowel een mbo- als hbo-diploma).

Inhoud mbo-deel (jaar 1 en 2)

Het nieuwe maatwerktraject leidt studenten in de eerste twee jaar op voor het mbo-diploma Medewerker marketing en communicatie (op De Rooi Pannen Tilburg). In het eerste van die twee mbo-leerjaren gaan ze aan de slag met verschillende mediaprojecten, zoals het schrijven en promoten van hun eigen kinderboek en het opzetten van hun eigen communicatieplatform. Daarnaast werken ze aan marketingcommunicatie opdrachten, die hen voorbereiden op het mbo-examen. Daarbij valt te denken aan: het verrichten van marktonderzoek en het schrijven van een projectplan voor een externe opdrachtgever. In het tweede leerjaar gaan studenten aan de slag als producent, waarbij ze een eigen korte film gaan maken. Ze doorlopen het hele proces, van het bedenken van het onderwerp, het schrijven van een script tot het daadwerkelijk filmen en produceren van hun afstudeerfilm. Ook hierbij zijn ze zelf verantwoordelijk voor het promoten van de productie en de première tijdens het afsluitende filmfestival.

Inhoud hbo-deel (jaar 3-5)

Na het behalen van het mbo-diploma Medewerker marketing en communicatie stromen de mediastudenten door naar het tweede studiejaar van de Engelstalige opleiding Creative Business van BUas. De vervolgopleiding biedt de volgende drie specialisaties aan: marketing, production en content. Na het afstuderen zijn de hbo-studenten als marketingmanager, communicatieconsultant of producer in staat om bij grote bedrijven marktgerichte concepten, programma’s en mediaproducties te ontwikkelen. Ze maken daarbij gebruik van de meest recente media- en videotechnieken en informatie- en communicatietechnologieën. Kijk op de website voor meer informatie.

Samenwerking

Het is niet voor het eerst dat Mbo Marketing & Evenementen van De Rooi Pannen Tilburg en BUas een samenwerking aangaan. Eerder starten ze al het soortgelijke maatwerkproject ‘Evenementen’ dat nog steeds aangeboden wordt. Kijk op de website voor meer informatie.

Reageer op dit bericht