Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1515 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Nieuwe plannen Tilburgse binnenstad: ’t Boeketje wordt horeca, Pieter Vreedestraat sluit en meer

De Pieter Vreedestraat gaat dicht, het pand van ’t Boeketje op het Pieter Vreedeplein krijgt een horecabestemming en het dak van de Emma Passage gaat eraf. Gemeente Tilburg trekt 2,3 miljoen euro uit om de Tilburgse binnenstad af te maken, dat meldt het Brabants Dagblad in de krant. Wij vatten het voor je samen.

Foto: Frans Versteden

Als je het dit najaar over Tilburg hebt, heb je het waarschijnlijk over de laatste ontwikkelingen in het centrum. Nieuwe winkels en concepten zijn het onderwerp van de dag. Maarrrr, het blijft niet bij het openen van een aantal nieuwe winkels. De verbouwingen blijven nog even doorgaan om de reconstructie van het centrum af te ronden.

Emma Winkelpassage

De Emma Winkelpassage krijgt een facelift. De overkapping van het winkelcentrum gaat eraf waardoor het een openbaar toegankelijke straat wordt. Daarnaast krijgt de Emmapassage er extra parkeerplaatsen bij. De komst hiervan is om de nieuwe bewoners van de binnenstad een parkeerplaats te kunnen bieden. Nu zijn er 297 parkeerplaatsen, na de uitbreiding 400.

Pieter Vreedestraat

Het Pieter Vreedestraatje gaat dicht. De gemeente is van plan om de Pieter Vreedestraat aan de kant van de Heuvelstraat dicht te bouwen met winkelruimtes. Hierdoor verdwijnt de doorsteek van de Heuvelstraat naar het Pieter Vreedeplein. Aan de andere kant blijft de straat open zodat de woningen en winkels bereikbaar blijven. Volgens het BD geeft de gemeente aan geen toekomst meer te zien in het straatje als winkelstraat. Daarnaast is er ook nieuws voor ’t Boeketje. Dit pand wordt klaar gemaakt voor een horecazaak. Deze moet een open karakter krijgen wat past bij het groenere en intieme Pieter Vreedeplein. t Boeketje verdwijnt hiermee uit de binnenstad, de vestigingen op het Wagnerplein en de Westermarkt blijven open. Later deze maand volgt er meer nieuws over de geplande woontoren op het plein.

Reageer op dit bericht