Nieuwe productiefaciliteit bij FUJIFILM Manufacturing Europe B.V.

FujiFilm

FUJIFILM Manufacturing Europe B.V. kondigt aan dat er een nieuwe productiefaciliteit gebouwd gaat worden op het terrein in Tilburg. In juni 2018 heeft FUJIFILM Corporation het bedrijf FUJIFILM Irvine Scientific, Inc., overgenomen. FUJIFILM Irvine Scientific is wereldwijd een leider in de ontwikkeling en productie van celkweekmedia sinds 1970 en heeft op dit moment productiefaciliteiten in de Verenigde Staten en Japan. Er is behoefte om uit te breiden met een derde productiefaciliteit in Europa en deze komt in Tilburg.

Een van de fabrieken van Fujifilm wordt omgebouwd tot productiefaciliteit voor het produceren van celkweekmedia voor de biofarmaceutische industrie. De producten, in vaste en vloeibare vorm, zullen worden geproduceerd volgens de voorschriften van het kwaliteitsborgingssysteem cGMP (current Good Manufacturing Practice), vereist door onder andere de farmaceutische industrie.

Celkweekmedia

Celkweekmedia leveren voedingstoffen zodat cellen in een bioreactor of in een lab kunnen groeien. President Peter Struik: “Het produceren van celkweekmedia is een ingewikkeld technologisch proces, wat precisie-engineering vereist en een hoog kwaliteitsbesef. Bij Fujifilm Tilburg beschikken wij over deze productie-expertise, de faciliteiten en een goede infrastructuur. Dit was een goede combinatie en we zijn verheugd om bij te dragen aan de biofarmaceutische industrie door het leveren van hoog kwaliteitsproducten.” De eerste werkzaamheden voor de bouw zijn gestart en de productie zal naar verwachting starten in de tweede helft van 2021. Naar verwachting zal dit 50 tot 70 banen opleveren.

“De biofarmaceutische markt groeit met hoge snelheid. De huidige capaciteit van FUJIFILM Irvine is meer dan 1.000.000 Kg/jaar van droge poeder, maar het is noodzakelijk dat wij kunnen voldoen aan zowel de wereldwijde vraag, als aan de verzoeken van Europese klanten”, zegt Yutaka Yamaguchi, CEO, FUJIFILM Irvine Scientific. “Het bouwen van een derde world-class GMP productiefaciliteit als Europese hub, stelt ons in staat om onze klanten beter te voorzien van de snelle en betrouwbare levering van producten.”