Nieuws

diamantjes
Let op! Dit artikel is al 786 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Nieuwe televisieserie over werkploeg van Diamant-groep

Omroep Brabant heeft een nieuwe televisieserie: De Diamantjes. In de televisieserie, die vanaf 3 december te zien is, wordt een sociale werkploeg van de Diamant-groep uit Tilburg gevolgd. Ze worden tijdens hun werk gefilmd, maar ze gaan ook elke week met iemand mee naar huis om ze beter te leren kennen.

De nieuwe televisieserie wordt op zaterdag 3, 10, 17 december 2016 en 7, 14, 21 januari 2017 om 19.00 uur uitgezonden op Omroep Brabant. Ook wordt de serie tot zondagavond elk uur herhaald.

De Diamantjes

De Diamantjes is een zesdelige tv-serie over een sociale werkploeg van De Diamant-groep uit Tilburg. Sinds de invoering van de participatiewet staat het sociale werk onder druk. Volgens deze wet moeten mensen met een beperking in normale bedrijven gaan werken. Dit besluit heeft voor nogal wat politieke discussies gezorgd en een jaar na invoering bestaat er nog steeds veel onduidelijkheid over de invulling van deze wet. In de serie maken we kennis met voorman Willem en zijn vier ploegleden; Maurice, Elonka, Jan en Sjack.

“De discussie over de participatiewet lijkt voorlopig nog niet te stoppen. Met deze serie willen we niet meedoen aan die discussie. We hebben het er ook nauwelijks over. We willen alleen laten zien over wie we het hier hebben. En waarom mensen zich zorgen maken.” vertelt uitvoerend producent Pieter Cerutti.

“De serie is een weergave van de belevingswereld van de Diamantjes. We praten met niemand anders dan de ploeg zelf. Niet met directieleden, niet met begeleiders, niet met mensen uit de politiek. Ik hoop dat je zo als kijker het gevoel krijgt dat je echt een zomer lang met deze ploeg op pad mag.” vertelt regisseur Tim van Gils.

Reageer op dit bericht