Nieuwe Tilburgse Aldi volgende week feestelijk open

aldi

Tilburg krijgt er een nieuwe Aldi bij. Op vrijdagochtend 12 april wordt de nieuwe vestiging om 08:00 uur feestelijk geopend aan het Frans van Spaendonckplein. De opening wordt verricht door filiaalleider Gerben van Asten en wethouder Berend de Vries. 

Het assortiment van de winkel is verrassend en vernieuwend. In de winkel ligt de nadruk op veel verse producten zoals vlees, vis, groente en fruit.

Eerste 400 klanten prijs

De verwachting is dat het een gezellige drukte wordt tijdens de openingsochtend. De eerste 400 klanten krijgen bij aankoop van minimaal €20,- aan boodschappen namelijk een kraskaart. Op de kraskaarten staan prijzen als een notebook, fietsnavigatiesysteem of een tegoedbon van maximaal €250,-.

Ook staat er tijdens de openingsdag een foodtruck op de parkeerplaats. Daar worden heerlijke verse gerechtjes met de producten van Aldi bereid die klanten gratis kunnen proeven.

Ruime winkel

Door de komst van de nieuwe winkel aan de rand van Tilburg west, zal de winkel aan het Bernardusplein na veertig jaar de deuren sluiten. De winkel sluit 11 april om 18:00 uur.

“De nieuwe winkel, die ruim is verdubbeld in oppervlakte, zal voor verrassingen zorgen. We willen dan ook iedereen uitnodigen om langs te komen op de openingsdag. Naast ons kwalitatief hoogwaardige assortiment tegen een voordelige prijs, wordt de sfeer in de winkel echt verbeterd,” aldus filiaalleider Gerben.

Duurzaam

Voor Aldi is duurzaamheid een belangrijke pijler. Niet alleen zijn er steeds meer biologische en fairtrade producten in de schappen te vinden, ook wordt nagestreefd om de filialen zo duurzaam mogelijk in te richten. Op het dak is een installatie voor zonne-energie aangebracht. Bijna 380 panelen brengen in totaal 80.000 kWh op. Hiermee wordt de uitstoot met 36.800 kilogram CO2 verminderd.

Daarnaast is het pand in staat eigen warmte te winnen uit warmte die vrijkomt uit de koelmotoren. Hierdoor is het pand niet op gas aangesloten.

Ook is er tijdens de bouw gebruik gemaakt van duurzame bouwmaterialen. Papier en folie worden 100% gerecycled. Alle binnen- en buitenverlichting is LED. Bij de verbouwing worden regionale leveranciers, installateurs en aannemers betrokken.

Meer informatie

De vernieuwde winkel aan het Frans van Spaendonckplein 1 beschikt over extra ruime parkeerplaatsen. Dit zijn de openingstijden:

  • Maandag: 08:00 – 20:00 uur
  • Dinsdag: 08:00 – 20:00 uur
  • Woensdag: 08:00 – 20:00 uur
  • Donderdag: 08:00 – 21:00 uur
  • Vrijdag 08:00 – 21:00 uur
  • Zaterdag 08:00 – 20:00 uur
  • Zondag: 09:00 – 19:00 uur