Nieuwe Tilburgse stichting ‘Solvid Foundation’ helpt mensen weer aan het werk

De nieuwe stichting vindt een passende oplossing om zij die in een uitkeringssituatie zitten – of daarin dreigen te komen – weer in hun kracht te zetten. Echte Tilburgse bedrijven waaronder Solvid Ondernemen en Station88 zijn vanaf december 2021 trotse partner van Solvid Foundation. 

De secretaris vertelt

“Tijdens mijn werk kom ik veel mensen tegen die graag willen werken, maar vastlopen omdat ze niet de juiste middelen hebben. Ik vind het lastig om te zien dat ze tegen muren op lopen. Ik wil ze heel graag helpen maar kan hun de juiste middelen niet geven. Vanuit Solvid Ondernemen zijn we begonnen met het uitlenen van laptops om aan een bedrijf te werken, aan die mensen die een eigen laptop niet kunnen betalen. Dit bleek een groot succes, omdat mensen hierdoor in staat gesteld werden om daadwerkelijk te starten met een eigen onderneming. Zo is het idee voor de stichting ontstaan,’’ aldus Inge Jansen secretaris van Solvid Foundation. Samen met voorzitter Pedro van Helden en penningmeester Pieter Velings heeft ze Solvid Foundation opgericht.

Het doel

Pedro legt uit wat Solvid Foundation precies doet: ”Mensen die graag willen werken maar die nog niet kunnen werken, verder helpen. Voorbeelden zijn het betalen en faciliteren van gerichte opleidingen en trainingen. Door het financieren van een pruik of nieuwe tanden geven we het zelfvertrouwen terug aan mensen die bijvoorbeeld last hebben van de gevolgen van langdurige ziekte. Ook lossen we graag praktische problemen op door het aanpassen van een werkplek, regelen van gereedschap of het betalen van een rijbewijs. “Met het aanbieden van deze oplossingen, kunnen mensen weer een eigen inkomen verdienen en daarom weer deelnemen aan de maatschappij,” aldus Pedro.

100 mensen

Het bestuur van de Solvid Foundation verwacht komend jaar minimaal 100 mensen te helpen. Inge zegt dat er veel mensen de hulp echt goed kunnen gebruiken. Ze hoopt dat zij hun weg vinden naar Solvid Foundation.

Partners

Solvid foundation heeft momenteel 5 partners: Solvid Ondernemen, Sparreo, Baazz, DVDV, Station88. De foundation verwelkomt graag nieuwe partners dus lijkt het jou tof om ook partner te worden van de foundation? Stuur dan gemakkelijk een mail naar: Info@solvidfoundation.nl en bespreek de opties.

Help mee

Lijkt het jou als bedrijf of persoon tof om de foundation te steunen? Dat kan! Doneren kan gemakkelijk via de website en je helpt andere er enorm mee!

Extra informatie

Ken jij iemand die de hulp van Solvid Foundation nodig heeft of wil je meer weten? Ga naar de website of stuur een mail: Info@solvidfoundation.nl.