Nieuws

instituut imw
Let op! Dit artikel is al 262 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Nieuwe training positief opvoeden na echtscheiding start binnenkort

In het najaar start bij het IMW (Instituut voor Maatschappelijk Werk) een nieuwe groep voor de training Positief opvoeden na echtscheiding. Deze training is bedoeld voor ouders die na een scheiding veel stress of woede ervaren en hier niet goed mee kunnen omgaan. Je leert nieuwe manieren om je kind(eren) en jezelf te beschermen tegen negatieve effecten van een scheiding.

Opzet

Samen met andere ouders oefen je vaardigheden die kunnen helpen in het omgaan met dagelijkse vragen en moeilijkheden die je tegenkomt in het proces van scheiden. Hoe ga ik om met mijn boosheid en/of verdriet? Hoe kan ik mijn kind goed begeleiden in het proces? Hoe blijf ik rustig tijdens een gesprek over de kinderen met mijn collega-ouder?

Je leert omgaan met stress, boosheid en verandering. Daarnaast leer je hoe je ruzies kunt voorkomen of kunt oplossen. En hoe je beter met je ‘collega-ouder’ kunt communiceren in het belang van uw kind(eren).

Reacties van deelnemers: “Een fijne training die je bewust maakt van de valkuilen en handvatten geeft om verder te kunnen. Een training die goed laat zien waar de schoen kan wringen, en hier duidelijke oplossingen voor biedt.”

Praktische informatie

  • Vijf bijeenkomsten die plaatsvinden in Tilburg
  • Maandagavond 18:30 – 20:30 uur
  • Training start 21 oktober; week ervoor intake
  • Minimaal vijf en maximaal tien deelnemers
  • Training is gratis
  • €17,50 materiaalkosten

PS. er kan maar één van beide collega-ouders aan de training deelnemen.

Aanmelden

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met de afdeling Kinderen en scheiden, telefoonnummer 013-5952828. Aanmelden kan door te bellen naar 013-5839510 of mailen naar trainingen@imwtilburg.nl.

Aanmelden kan tot 4 oktober en is ook mogelijk via de website.

Reageer op dit bericht