Nieuws

uitkijktoren moerenburg
Let op! Dit artikel is al 48 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Nieuwe uitkijktoren opent in april in natuurgebied Moerenburg: bouw is inmiddels gestart

In het Spoorpark hebben we al een prachtige uitkijktoren waar veel gebruik van wordt gemaakt. Maar de stad krijgt er nog zo’n toren bij. In natuurgebied Moerenburg is de bouw van een nieuwe uitkijktoren namelijk gestart. Als alles goed gaat, is de toren eind april klaar. 

De toren is ontworpen door Nina Aalbers van architectenbureau Architectuur Maken. De toren bestaat uit een thermisch verzinkte constructie die bekleed wordt met de duurzame houtsoort Accoya en wordt zo’n 25 meter hoog. De naam van de uitkijktoren: De Nieuwe Herdgang. Vanaf De Nieuwe Herdgang kun je genieten van een prachtig uitzicht op de Tilburgse Skyline en omliggende natuur.

Nieuwe bomen rondom de uitkijktoren

Het terrein rondom De Nieuwe Herdgang wordt opnieuw ingericht. Zo worden er onder andere twaalf bomen geplant en wordt het terrein ingezaaid met een bloemenmengsel. De Nieuwe Herdgang is straks te bereiken via een wandelpad. Ook komen er fietsenrekken bij de toren te staan zodat je ook tijdens je fietstocht kunt genieten van een prachtig uitzicht.

Het opnieuw inrichten doet de gemeente in samenwerking met waterschap De Dommel en Rijkswaterstaat. De neutrale inrichting van het terrein accentueert de uitkijktoren. Bezoekers kunnen de uitkijktoren op via een tourniquet. Om de toren te beklimmen, moet 1,50 euro betaald worden. Dat kan digitaal. ’s Avonds is de toren afgesloten.

Poort tot het Groene Woud

Landschapspark Moerenburg-Koningshoeven vormt de poort tot het Groene Woud en verbindt zo de stad met het omliggende Brabantse landschap. De gemeente heeft eraan gewerkt om de natuur met de stad te vervlechten en het gebied aantrekkelijker te maken. De uitkijktoren wordt een markant uitzichtpunt in het landschap, die Moerenburg en Koningshoeven verbindt. Het wordt een eyecatcher voor automobilisten op de A58, fietsers en wandelaars en zal zo een nieuwe toegangspoort tot de stad Tilburg vormen.

Meer weten? Check dan de website van de gemeente Tilburg.