Nieuwe voorzitter voor Stichting WensAmbulance Brabant

Stichting Wensambulance Brabant heeft per 1 oktober een nieuwe voorzitter. Nicole Jorna volgt Martien Kusters op, die deze functie heeft vervuld vanaf de oprichting van de stichting in februari 2011. De nieuwe voorzitter stelt zichzelf voor tijdens de jaarlijkse bijeenkomst voor vrijwilligers en sponsors, op 28 september in Waalre.

Ervaring in de gezondheidszorg

Nicole Jorna is 51 jaar oud en woont in Boxtel. Zij heeft een veelzijdige loopbaan in de gezondheidszorg achter de rug met uitgebreide ervaring in de terminale zorg. De laatste 15 jaar is zij samen met een zakenpartner eigenaar/directeur van thuiszorgorganisatie “Standby thuiszorg”. Daarnaast is Nicole vicevoorzitter van de “Alliantie Erkende Pgb-bureaus” en is zij actief lid van Lionsclub Belles Amies te Boxtel.

Wensambulance Brabant

WensAmbulance Brabant biedt mensen in de terminale fase van hun leven professioneel en comfortabel liggend vervoer aan, zodat zij een laatste wens in vervulling kunnen laten gaan. WensAmbulance Brabant vult daarmee een lacune op in de zorg voor terminaal zieken. Het gaat daarbij uitdrukkelijk om mensen die niet of nauwelijks kunnen lopen en staan. De wensen worden uitgevoerd met 200 vrijwilligers en met vier ambulances, die verspreid in Noord‑Brabant staan opgesteld.

Aan de uitvoering van de wensrit zijn voor de zieke geen kosten verbonden. WensAmbulance Brabant is geheel afhankelijk van giften en sponsoring.

Meer informatie op www.wensambulancebrabant.nl