Nina Kraviz headliner Kindergarten

Kindergarten heeft de line-up van de indoor-festivaleditie vandaag volledig  bekend gemaakt met de aankondiging van Nina Kraviz als headliner . Verder zullen o.a. ook Paul Woolford, Egbert, Redshape, GERD, Nuno dos Santos b2b Job Jobse en Arjuna Schiks van de partij zijn. Het indoor festival vindt dit jaar bewust plaats op 25 oktober om zo gebruik te maken van de overgang van zomertijd naar wintertijd, waardoor een uur langer dan normaal doorgegaan kan worden.

Organisator Wouter de Wilde over een uurtje dieper de nacht in: ‘Ondanks de grote hoeveelheid aan kwalitatief hoogstaande initiatieven op het gebied van dance, ontbreekt het aan flexibele sluitingstijden in Tilburg. Dit is zonde omdat het de groei van de lokale scene remt en voor jongelui maakt dit de stad niet aantrekkelijker. Om deze reden staat deze editie van Kindergarten in het teken van ‘Night Culture’. Want wij zijn erg blij dat we eens een uur langer programma kunnen maken en leggen hier dan ook in onze communicatie focus op.’

De line-up van deze Kindergarten editie is een mix van gerenommeerde namen, upcoming acts en regionaal talent. Als regionaal talent worden aan de line-up toegevoegd: Budakid, Carma Collectiv, Archie Koba, Mozaiek, Cees van Balen en Manuell Stuart.

De line-up is verspreid over drie zalen, welke bestaan uit de bekende Kindergarten-areas T-Garten, The Box en Kinderopvang. Co-programmeur Cees van Balen: ‘Voor dit festival ligt onze focus op house en techno. De bedoeling is geweest een zo samenhangend mogelijk programma te maken, dat per zaal wel verschilt qua sound, maar in totaal heel erg bij elkaar past. Dit moet, ondanks de verschillende zalen, vele gangen  en foyers, toch zorgen voor een totaalbeleving en een duidelijke eenheid qua evenement’.

De volledige line-up, gesorteerd per podium, ziet er als volgt uit:

T-Garten
Cees van Balen
Redshape (Live)
Paul Woolford
Nina Kraviz
Egbert (Live)

The Box
Budakid
Arjuna Schiks
Nuno dos Santos b2b Job Jobse
GERD

Kinderopvang
Manuell Stuart
Carma Collectiv
Archie Koba
Mozaiek

Kindergarten vindt op 25 oktober weer plaats in 013 (www.013.nl) van 22:00 uur tot 04:00 uur zomertijd (05.00 uur wintertijd). Tickets zijn nu te koop en zijn verkrijgbaar via www.kindergarten.nu en bij de Box Office van 013 (www.013.nl).
Voor meer informatie over Kindergarten zie de website en www.facebook.com/kindergarten.nu.