Nieuws

fiets
Let op! Dit artikel is al 366 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Nog maar één uur vrij parkeren met je fiets

Op vrijdag 15 september start op het Pieter Vreedeplein de aanleg van enkele fietsparkeervakken. Ook op andere hotspots met veel foutgeparkeerde fietsen (op de hoek Stationsstraat-Poststraat (tegenover het station), in de Willem II straat (ter hoogte van de Zara) en bij de Vijfsprong) komen fietsparkeervakken. In deze vakken kunnen fietsers maximaal een uur hun fiets stallen. Voor een langer bezoek aan de binnenstad moeten fietsers gebruik maken van de gratis fietsenstallingen op de Heuvel, het Pieter Vreedeplein en de Schouwburgring. 

Met deze extra stallingsmogelijkheden wil de gemeente het gebruik van de fiets voor een bezoek aan de binnenstad stimuleren, maar ook de overlast van foutgeparkeerde fietsen in de binnenstad bestrijden.

Vanaf zaterdag 16 september zijn er gedurende twee weken stewards aanwezig op het Pieter Vreedeplein en op de andere hotspots om het gebruik van de fietsparkeervakken te introduceren en te begeleiden. De spelregels van de fietsparkeervakken worden toegelicht en fietsers worden verwezen naar de fietsenstallingen. Na een gewenningsperiode start er een periode van extra handhaving op de fiets-hotspots. Bij veel overlast door foutgeparkeerde fietsen wordt eerder ingegrepen en dus geruimd. Het ophalen van een geruimde fiets bij de AFAC kost € 10.

Werkzaamheden

De fietsparkeervakken zijn herkenbaar aan blauwe lijnen en een verkeersbord. De aanleg duurt maximaal een dag en veroorzaakt geen hinder voor omwonenden. Na een evaluatie aan het eind van het jaar komt er een definitief ontwerp en wordt de bestrating aangepast.

In verband met de laatste werkzaamheden van de Hudson Bay wordt een van de fietsparkeervakken op het Pieter Vreedeplein pas rond begin oktober aangelegd.

Scooters en brommers

De fietsparkeervakken zijn alleen bedoeld voor fietsen. In verband met de beperkte capaciteit zijn snorfietsen, scooters en brommers niet welkom in de vakken. Vanwege brandgevaar kunnen brommers en scooters ook niet terecht in de stallingen. De gemeente zoekt momenteel nog naar een oplossing voor het stallen van brommers en scooters in het kernwinkelgebied

Reageer op dit bericht