Nieuws

Let op! Dit artikel is al 461 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Nog vier dagen tot de Tilburgse kermis: de stad maakt zich klaar

Heel Tilburg leeft weer toe naar de grootste kermis van de BeNeLux. De eerste exploitanten zijn gearriveerd op evenemententerrein ’t Laar, de toegangspoorten van de kermis worden opgebouwd en de horeca is druk bezig met het inslaan van de drank. Wij doen iedere dag een rondje door de stad en laten je zien hoe Tilburg verandert in een kermisterrein. 

Eerste attracties arriveren in Tilburg

attracties-gearriveerd attractie-gearriveerd

Op het voormalige terrein van Hacas, dat vorig jaar volledig in vlammen opging, rijden de eerste attracties het terrein op. Vanaf morgen worden de attracties naar de binnenstad verplaatst en kan de opbouw beginnen.

Evenemententerrein ’t Laar omgetoverd tot dorp

exploitanten-2 exploitanten

Evenemententerrein ’t Laar en de directe omgeving is tot de nok toe gevuld met onderkomens van kermisexploitanten. Veel exploitanten verblijven zo’n twee weken op ’t Laar.

Binnenstad wordt aangekleed

interpolistoren kermisvlaggen toegangspoort

De binnenstad wordt aangekleed. Zo wapperen kermisvlaggen voor het centraal station, hangt er een enorme banner aan de Interpolistoren en zijn de eerste toegangspoorten geplaatst in de Stationsstraat.

Extra fietsenstallingen in het centrum

fietsenstalling-spoorlaan fietsenstalling-schouwburg-1

De fietsenstalling onder de Heuvel is gedurende de Tilburgse kermis gesloten. Om de drukte op te vangen worden er pop-up fietsenstallingen geplaatst bij de Schouwburg en tegenover het Interpolis gebouw. Bij elkaar kunnen deze fietsenstallingen zo’n 2.500 extra fietsen kwijt.

Horeca maakt zich klaar

carrousel korte-heuvel stadhuisstraat

Lunchroom Carrousel aan de Schouwburgpromenade verandert net als vorig jaar in een draaimolen. In de Stadhuisstraat en op de Korte Heuvel zijn ze hard aan het werk om diverse podia en buitenbarren op te bouwen.

Tirolerdorp op NS-plein krijgt vorm

tirolerdorp-2 tirolerdorp

Tijdens de Tilburgse kermis strijkt een Tiroler dorp neer op het NS-plein. Hier scoor je heerlijke bratwursten en bieren die je uiteraard verorberd onder het genot van Duitse schlagers.

Alles over Kermis Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, alle attracties, de mooiste foto’s en alle praktische info over de Tilburgse Kermis:

Reageer op dit bericht