Nieuws

junior stadsdichter
Let op! Dit artikel is al 448 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Nominaties Junior Stadsdichter bekend

De nominaties voor de positie van Junior Stadsdichter 2018 zijn bekend. Veertien leerlingen van acht scholen voor het voortgezet onderwijs in Tilburg doen mee. De genomineerde leerlingen komen tijdens een spannende podiumwedstrijd op 20 maart, 19:30-22:00 uur, in Factorium tegen elkaar uit voor de titel Junior Stadsdichter.

Wie zijn de kanshebbers?

Tijdens de interne scholencompetitie heeft iedere school een eigen invulling gegeven aan het schrijf- en nominatietraject. Slechts twee regels waren van kracht: de gedichten moeten in het Nederlands geschreven zijn en gaan over Tilburg.

De komende weken schrijven de genomineerde leerlingen een tweede stadsgedicht. Zij krijgen hierbij hulp van een redacteur. Ook volgen de leerlingen een performance workshop zodat zij hun gedichten goed kunnen overbrengen op het podium.

Strijden om de titel

Tijdens de podiumwedstrijd op 20 maart wijst de vakjury de twee beste kandidaten aan. Daarna is het aan het publiek om de uiteindelijke winnaar te kiezen. Naast gedichten zijn er deze avond verschillende (muzikale) optredens van onder andere Stadsdichter Onias Landveld en huidig Junior Stadsdichter Rozelijn van Gurp.

De verkiezing van de Junior Stadsdichter wordt mede mogelijk gemaakt door: de Bibliotheek Midden-Brabant, CiST, de Gemeente Tilburg, Gianotten Mutsaers, Scholen voor het voortgezet onderwijs Tilburg. Voor meer informatie over het project kun je kijken op www.juniorstadsdichter.nl en op www.facebook.com/juniorstadsdichtertilburg.

Reageer op dit bericht