Nooit meer bang voor de tandarts

Ga je braaf elk half jaar naar de tandarts? Of is dat stiekem al weer even geleden? Naar de tandendokter gaan is waarschijnlijk geen hobby van je. Weinig tijd, vergeten een afspraak te maken of misschien ben je in het geheim wel een beetje bang.

Als het angstzweet je al uitbreekt bij het idee dat je een gaatje moet laten vullen of een verstandskies moet laten trekken, dan weten we wel wat voor je. Bij Tandarts Steenbergen kun je namelijk terecht bij angsttandarts Huso Salihovic.

Bang voor witte jassen

Huso volgde een speciale opleiding waar hij leerde om te gaan met patiënten met angst. Hij kijkt specifiek naar waar de patiënt bang voor is en daar wordt op ingespeeld. “De één is bang voor de spuit, de ander voor de witte jassen of het wachten in de wachtkamer. Maar vooral de combinatie komt veel voor.” Vertelt praktijkmanager Miranda Janssen.

Meer tijd

Het grote verschil met een reguliere tandarts is vooral de tijd die Huso voor je neemt. Je eerste afspraak is een kennismakingsgesprek waarin je kunt vertellen waar je bang voor bent. Als je bang bent voor een spuit, dan kun je verdoofd worden met een spray of zelfs narcose. Als je wilt, krijg je stap voor stap te horen wat er gaat gebeuren. Hoor je dat liever niet? Dan wordt de uitleg tijdens de behandeling juist geskipt.

Mocht uit je eerste kennismakingsgesprek blijken dat je een behandeling nodig hebt, kun je ervoor kiezen om een nieuwe afspraak te plannen of om direct behandeld te worden. Met deze one-stop-treatment afspraak kun je in één keer alles laten doen waardoor de kans dat je twijfelt een stuk kleiner is. Daarnaast bespaart het je ook nog eens flink wat tijd. Een afspraak bij de angsttandarts kost je trouwens niets extra’s. Je bent hetzelfde kwijt als bij een reguliere afspraak.

Geen administratie

Twijfel je in hoeverre je verzekerd bent voor de tandarts? Dan kun je toestemming geven aan de Tandarts Steenbergen om dit voor je na te gaan. Er wordt een kostenbegroting gemaakt en indien nodig samen naar een oplossing gezocht. Zit je bij een andere praktijk en wil je graag naar de angsttandarts? Dan is dat tegenwoordig echt niet lastig meer, vertelt Miranda. Overstappen wordt helemaal voor je geregeld, zelfs je afspraken worden voor je afgebeld als je dat wilt.

Wil je meer informatie over de angsttandarts? Of ben je benieuwd naar Tandarts Steenbergen? Bekijk dan zeker eens de website van de praktijk gevestigd in Tilburg en Oss. Vanaf vrijdag 8 mei kun je voor meer informatie ook terecht op de app ‘Mijn Tandarts’.