Nieuws

nothing but thieves
Let op! Dit artikel is al 354 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Nothing But Thieves in november naar 013

Op de zaterdag van Pinkpop staan ze nog op de mainstage in Landgraaf, maar de alternatieve rocksensatie Nothing But Thieves keert op vrijdag 16 november terug naar Nederland voor een concert in 013 Poppodium. De kaartverkoop start vrijdag 8 juni om 10.00 

Het Britse Nothing But Thieves bestaat uit frontman Conor Mason, gitarist Joe Langridge-Brown, gitarist Dominic Craik, bassist Philip Blake en drummer James Price. Met de track ‘Itch’ weten ze in 2014 direct in het oog te springen. Na de singles ‘Hanging’ en ‘Wake Up Call’ verschijnt hun titelloze debuutalbum vol alternatieve gitaarrock met een catchy pop feel. Met de hit ‘Trip Switch’ vestigen ze definitief hun naam, dit nummer behaalde zelfs de nummer 1 positie in de Billboard Alternative Songs Chart.

Optredens in 35 landen

Het is eigenlijk een understatement te zeggen dat voor Nothing But Thieves de afgelopen 18 maanden een rollercoaster zijn geweest. Met een half miljoen verkochte albums en hetzelfde aantal streams wereldwijd, zijn deze vijf jongens uit Southend getransformeerd van een bandje dat voor een handvol vrienden in Essex speelde tot een populaire band die in 35 landen wereldwijd uitverkochte zalen plat speelt. Muse-tours, headline-spots op festivals in Groot-Brittannië, Europa en de VS, optredens op Coachella en Lollapalooza, een headline-tournee in China, optredens verzorgen voor meer dan 20.000 mensen in Zuid-Korea, en de eerste Zuid-Amerikaanse tournee hebben de band een trouwe fanbase opgeleverd die elke beweging van het vijftal volgt.

één van de meest opwindende nieuwe bands

De band bracht een groot deel van 2016 door in Amerika met het spelen van shows en te gast zijn bij TV-shows als Conan O’Brien, James Corden en Jimmy Kimmel. Het debuutalbum werd het best verkopende debuut van een Britse rockband in de VS dat jaar. Het succes blijft groeien met de release van het tweede album ‘Broken Machine’ en wereldwijd uitverkochte tours. Nothing But Thieves is zonder twijfel één van de meest opwindende nieuwe bands in het Verenigd Koninkrijk.

In 2017 brengen ze met de single ‘Amsterdam’, van het tweede album ‘Broken Machine’, een ode aan de Nederlandse hoofdstad. Het nummer werd vrijwel direct een grote hit in ons land. Op dit moment staat de hit ‘Sorry’ op bijna elke playlist van radiostations over de hele wereld.

In het kort

  • Nothing But Thieves
  • Vrijdag 16 november 2018 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
  • Tickets € 39,40  (incl. €3,40 servicekosten) | Main Stage
  • Voorverkoop vanaf vrijdag 8 juni, 10:00 uur.
  • 013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Reageer op dit bericht