Nieuws

Let op! Dit artikel is al 768 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Nu te koop: vijf nieuwe carnavalsemblemen die niet mogen ontbreken op je outfit

Jaja Kruiken en Kruikinnen, jongens en meisjes, dames en heren; ze zijn er weer! Ook dit jaar hebben we onze creatieve breinen weer laten malen en brengen we vijf nieuwe carnavalsemblemen uit. Een must-have voor iedere echte Tilburger. Ze zijn te pre-orderen in onze webshop en als je dat nu doet, heb je ze voor de elfde van de elfde al binnen!

Fotolijstje embleem

carnavalsemblemen

Nieuw dit jaar: een embleem met een fotovenster. Een leuke gimmick en – al zeggen we het zelf – een prachtig embleem, ontworpen door de Tilburgse ontwerper Stiello. Doe de foto van jouw favoriete Kruik of Kruikin erin en je draagt hem of haar het hele carnavalsseizoen bij je. Uiteraard kun je het embleem met jouw foto erin ook cadeau doen aan je vriend, vriendin, vader, moeder, oom of tante. Zo dragen zij de gehele carnaval hun favoriete Kruik of Kruikin (jij dus) mee op hun outfit. Let op: dit is geen strijkembleem, maar een stikembleem. Niet strijken dus, anders smelt het venster aan je strijkijzer.

Wij zijn heel benieuwd welke Kruiken en Kruikinnen we dit jaar allemaal in het embleem met fotovenster voorbij zien komen.

  • Prijs per embleem: € 7,50

Tilburg de stad waar wij van houden embleem

Een embleem in samenwerking met Willem II, dat is ons vorig jaar goed bevallen (weet je nog: het Fran Sol embleem). Dit jaar zijn we de samenwerking aangegaan met Tilburgers de eeuwige roem verdienen én een extra zakcentje hebben verdiend door de manier waarop ze de stad uitdragen: Tilburg Tifosi.

De supportersgroep van Willem II blijft verrassen en de sfeeractie tegen FC Emmen was een ware ode aan de stad. Wij vonden dat dit vereeuwigd mocht worden op een embleem. En als extraatje doneren we een euro per verkocht embleem aan Tifosi. Draag jij die mannen een warm hart toe? Aanschaffen dien handel! En mocht je niet van carnaval houden, dan is dit ontwerp alsnog geschikt voor op de schouw, op je trui of op je sporttas bijvoorbeeld.

  • Prijs per embleem: €6,95

Kwèèkeremblemen

Uiteraard kun je ook dit jaar weer kwèèkeremblemen bestellen. We vroegen jullie welke Tilburgse spreuken jullie graag op een embleem wilden zien en welke kleur ze dan moesten zijn. En daar hebben we dan ook volledig gehoor aan gegeven. De spreuken ‘Naajtem’, ‘Jaozeetie’ en ‘Gaode meej op sjanternel’ prijken dit jaar op de strijkemblemen. Bestel je ze alle drie en scoor je daarmee je eerste triootje dit jaar? Dan krijg je ook nog eens korting!

  • Prijs per embleem: €5,95
  • Prijs voor het triootje met korting: €15,95 (11% korting)

Over de Kwèèkers

De Kwèèker, die kende gij natuurlijk wel. Kaartjes met typisch Tilburgse uitspraken, ingezonden door Kruiken. Sinds 2005 verzamelt Tilburg.com uitspraken en worden deze in de vorm van Kwèèkers tijdens carnaval verspreid. Dat Kwèèkers hun uitwerking hebben op het Tilburgse carnaval, blijkt uit de heuse ruilbeurs die is ontstaan. Inmiddels zijn de kwèèkers niet alleen als kaartjes verkrijgbaar, maar ook sinds 2018 ook als carnavalsembleem.

En nu rap bestellen!

Reageer op dit bericht