Oeuvreprijs voor Fontys-docent Edward Hoepelman

Hoepelman

De eerste editie van het Nederlands Musical Talent Gala meer dan geslaagd, maar voor één iemand was het een bijzonder geslaagde avond: Edward Hoepelman, Fontys-docent Zang en Muziektheater, kreeg afgelopen zaterdagavond een oeuvreprijs uitgereikt.

De Hoepelman Award

Uit handen van dramaturg en (musical)regisseur Paul Eenens ontving Edward Hoepelman de Hoepelman Award vanwege zijn belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van muziektheater in het algemeen en het Nederlandse musicaltheater in het bijzonder. Hij wordt gezien als dé autoriteit als het gaat om musicalzang. De award, die de omarming symboliseert die talent nodig heeft om te kunnen bloeien, draagt zijn naam en zal ook in de toekomst jaarlijks worden uitgereikt. Vele musicalsterren, onder wie Freek Bartels en Chantal Janzen, hebben zangles gehad van Edward Hoepelman.

Musicalpreviews

Tijdens het gala kregen de bezoekers een voorproefje van musicals die komend theaterseizoen in Nederland te zien zijn. Onder meer Freek Bartels, Stanley Burleson, Anouk Maas, Paul Groot, Jonathan Demoor, Michelle van de Ven en Jeske van der Staak zongen liedjes uit de musicals From Sammy with Love, You’re the Top, My Fair Lady, Sweeney Todd, Liesbeth en Was Getekend, Annie M.G. Tweede- en derdejaarsstudenten van Fontys Muziektheater brachten fragmenten uit hun eigenzinnige interpretatie van de musical Titanic.

Ambitie

Met deze eerste editie van het Nederland Musical Talent Gala koesteren Gemeente Tilburg, Fontys Hogeschool voor de Kunsten en Theaters Tilburg de ambitie om de komende jaren een nieuw festival van de grond te tillen. Een meerdaags evenement met volop ruimte voor jong en oud talent, met presentaties, workshops, avondvullende voorstellingen en natuurlijk het Musical Talent Gala.