Officiële opening Avec en de Plint een feit!

Opnieuw een mijlpaal in het Veemarktkwartier! Vrijdag 11 december werden de gebouwen voor Avec en de Plint officieel geopend. In de MIDI werden de genodigden door De Tilburgse cabaretière Karin Bruers meegenomen in een stukje geschiedenis over het ontstaan van het Veemarktkwartier in zijn huidige vorm.

Dat gebeurde met de nodige humor die we van haar gewend zijn. Onder begeleiding van een heus schreeuwconcert vond de officiële opening plaats.

Vijfentwintig creatieve bedrijven

Clustergebouw De Plint is al sinds begin oktober in gebruik. Vijfentwintig creatieve bedrijven zijn daar volop aan de slag. In de gebouwen zijn ondertussen verschillende bedrijven gevestigd; een coupeuse, een giftshop annex coffeebar, een videobureau en een fotograaf en diverse ontwerpbureau’s.

AVEC: Hobbyproducten voor winkelketens

Op de kop van de Veemarktstraat is een nieuw gebouw verrezen voor Avec, dat hobbyproducten maakt voor winkelketens. Het met veel glas uitgevoerde Avec-gebouw, ontworpen door Bedaux de Brouwer architecten, heeft een bijzonder interieur. Vooral op de begane grond is er voor voorbijgangers vanalles te zien. De nieuwe bedrijvigheid in de Veemarktstraat is weer een stap op weg naar een nieuw bruisend stukje binnenstad, waar wonen, werken en uitgaan hand in hand gaan. De bouw van het 45 appartementen tellende Pakhuis West zal het Veemarktkwartier wéér een stap verder brengen. De appartementen in dat gebouw zijn afgelopen week in verkoop gegaan.