Nieuws

olifant
Let op! Dit artikel is al 297 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Witte olifant van Beekse Bergen gekaapt

Het leverde nogal wat verbaasde reacties op. De welbekende gigantische witte olifant, die al jaren bij de ingang van de Beekse Bergen staat, was vanochtend weg. Het Safaripark plaatste een foto op Facebook met de oproep uit te kijken naar het grote beeld. Inmiddels is hij weer opgedoken, namelijk op het Pieter Vreedeplein!

De actie is het werk van de kunstenaars van Kaapstad Tilburg. Zij zorgden vanochtend vroeg dat de olifant met een dieplader van het terrein werd gekaapt. De Beekse Bergen en Kaastad zitten samen achter de ludieke actie. En wel met een reden: zo wil het Safaripark aandacht voor de olifant als bedreigde diersoort en pleiten de kunstenaars van Kaapstad voor meer vergroening in de Tilburgse binnenstad.

Reacties op de ludieke actie

De reacties op het bericht over het vermiste dier waren erg vermakelijk. Zo spotte oplettende Facebookvolgers de olifant op een dieplader op de Spoorlaan en zag iemand hem ‘rijden’ over de Ringbaan. Ook werd er afgevraagd hoe je het gigantische ding van zijn plek af krijgt en of er geen camera’s waren?

Reageer op dit bericht