Ontdek Tilburg fluisterstil vanaf het water

Zelf varen door Tilburgse wateren in een elektrische sloep

Vanaf heden is het mogelijk om fluisterbootjes te huren in de Piushaven. Ontdek Tilburg heeft de gehele vloot voorzien van elektrische motoren waardoor de waterbeleving geoptimaliseerd wordt en de ronkende benzine motor verleden tijd is.

Officiële lancering
Alvorens de officiële lancering van de elektrische vloot plaatsvond afgelopen vrijdag, was eerst eigenaresse Joleen Jansen-Becu aan het woord. Zij vertelde in een notendop de reis die het bedrijf had gemaakt de afgelopen 2,5 jaar en hoe de vloot tot stand is gekomen. Daarna was het Judith van Loon die vanuit Piushaven Levend Podium het woord nam. Met mooie woorden gaf zij het belang van Ontdek Tilburg aan voor de haven, waarna het tijd was voor het officiële moment en de groene slinger symbolisch doorgeknipt werd.

Lekker rustig
Het grootste voordeel van fluisterbootjes is dat je de motor niet hoort. Daardoor kan iedereen elkaar makkelijk verstaan en dat is ook voor de bewoners van het water een stuk aangenamer. Dit geldt zowel voor de vele waterdieren die de haven en het kanaal rijk zijn, als de schippers. Tevens zijn de elektrische motoren bijzonder makkelijk te hanteren waardoor het gebruiksgemak groot is.

MVO
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat ook bij Ontdek Tilburg hoog in het vaandel. Door alle sloepen te voorzien van accu’s en elektrische motoren wordt de gehele verhuur een stuk milieuvriendelijker.  Er is geen sprake meer van uitlaatgassen, benzine verbruik en geluidsoverlast. Enkel stroom is nodig om de bootjes te laten varen.

Over Ontdek Tilburg
Ontdek Tilburg organiseert groepsactiviteiten in en rondom Tilburg. Het aanbod is zeer divers en zowel voor jong als oud geschikt. Naast kano- en fluisterboot verhuur kunt u er groepsactiviteiten in de breedste zin van het woord boeken. Van citygames tot ludieke stadswandelingen en van culinaire en creatieve workshops tot (kroeg)quizzen. 

Voor meer informatie www.ontdektilburg.nl of bel 013-7009704.