Nieuws

waterspeeltuin
Let op! Dit artikel is al 103 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Ontdekstation013 opent nieuwe WaterSpeeltuin: ‘de Piushaven in het klein nagebouwd’

Deze zomer is er volop waterpret in de Spoorzone. Ontdekstation013 opent op woensdag 15 juli haar nieuwe WaterSpeeltuin, waarin kinderen op ontdekking kunnen gaan. Met een afwisselend programma kunnen kinderen veel te weten komen over water, waterkracht, opwaartse kracht, wateropslag etc. Maar ook thema’s als solar en reclyclen staan deze zomervakantie op het programma.

De Piushaven in het klein

Maartje Mutsaers, zakelijk creatief manager Ontdekstation013: “Eigenlijk hebben we de Piushaven in het klein nagebouwd, met een sluis, Archimedes schroef en waterrad. We vangen regenwater op in een grote ton en hebben sedumdaken aangelegd, zodat kinderen kunnen zien dat je de stad ook op deze manier groener kunt maken. We leggen kinderen vragen voor als: Hoe vang je regenwater op? Hoe kun je ervoor zorgen dat het minder warm is in de stad bij een hittegolf? Kinderen, jongeren en hun ouders of leerkrachten maken zo spelenderwijs kennis met onderwerpen als klimaat en duurzaamheid. Maar er is vooral ook heel veel te doen in onze WaterSpeeltuin. Nu nog hopen op een mooie, warme zomer!”

Veel buitenplezier

Kinderen kunnen hun eigen bootje maken. Of een waterbaan in elkaar zetten. Je kunt ook onderzoeken of je zelf water kunt zuiveren met een eigengemaakt waterfilter. Als de locatie buiten open is, zijn we binnen gesloten. Maar is het buiten te slecht weer, dan gaat Ontdekstation013 binnen open, dus de hele zomervakantie kunnen kinderen hier terecht van woensdag t/m zondag tussen 11 en 17 uur.

Speciaal zomerprogramma

Er zijn deze zomer drie themaweken:

  • 22 t/m 26 juli: Solar, maak zelf een solarlampje en leer solderen
  • 5 t/m 9 augustus: Water, bouw een boot die zichzelf voort beweegt door warmte en andere waterworkshops
  • 19 t/m 23 augustus: Recyclen, bouw een petfles-boot en hergebruik plastic tasjes

En Vincents Tekenlokaal is op enkele woensdag- en vrijdagmiddagen geopend tussen 14 en 16 uur: 15 en 17 juli, 5, 7, 12, 14 en 19 augustus. Dan is er ook een tekendocent aanwezig om uitleg te geven.

Terras voor volwassenen

Vanwege corona kunnen ouders/begeleiders deze zomer helaas niet mee doen met het spelen en ontdekken. Er is een groot terras ingericht met horecavoorziening voor de volwassenen (binnen én buiten) met een speelhoekje voor de kleintjes (0-2 jaar).

Reserveren is noodzakelijk

Ook Ontdekstation013 heeft te maken met een maximaal aantal bezoekers per dag. Dus reserveer tijdig je ticket. Kinderen vanaf 4 jaar betalen €8 per dag. Volwassenen en kinderen tot 4 jaar hoeven geen entree te betalen. Kijk voor meer info op deze pagina.

Kinderen en klimaat

De educatieve WaterSpeeltuin is een initiatief van Ontdekstation013, omdat zij meer kinderen en jongeren bewust wil maken van klimaat en duurzaamheid.

Reageer op dit bericht