Ontwerpwedstrijd voor Korvelkiosk

Ooit was de kiosk op het Korvelplein een ontmoetingsplaats voor de Tilburgse burgerij. In de zestiger jaren van de vorige eeuw werd de kiosk gesloopt en hiermee verdween een markante plek in de wijk Korvel.

Het Bewonerscomité Korvelseweg is een actief comité dat zich al sinds 2009 inzet om opnieuw een kiosk op het plein te kunnen realiseren. De eerste activiteiten bestonden uit een onderzoek met een posteractie, brieven en een ronde van deur tot deur onder de bewoners van het Korvelplein waarin gevraagd werd of zij een kiosk op het plein wenselijk zouden vinden. De respons was positief. In januari 2010 is door het bewonerscomité een burgerinitiatief ingediend en dit initiatief is een jaar later gevolgd door de aanvraag van de bouwvergunning voor de kiosk bij de gemeente. Nu het groen licht gegeven is kan er gestart worden met het project.

De kiosk dient als centraal punt tussen drie wijken waar de bewoners van verschillende culturen elkaar kunnen ontmoeten tijdens optredens of andere activiteiten. De kiosk is een verrijking van de woonomgeving en verhoogt de leefbaarheid van de aanliggende wijken. Een van de belangrijkste onderdelen van het project is de prijsvraag in de vorm van een ontwerpopdracht voor de kiosk. Wij nodigen daarom iedereen uit een ontwerp te maken voor deze kiosk. U hebt de tijd tot 1 december a.s.. Op de website van het Korvelkiosk vindt u meer informatie.

korvelplein