Nieuws

carnavalsembleem corné
Let op! Dit artikel is al 128 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Onze Corné krijgt een eigen carnavalsembleem

Onze Corné krijgt een eigen carnavalsembleem. En daarop komt één van zijn meest gehoorde uitspraken/ zijn eigen kwèèker te staan: zak jouw es vaastlègge? De volledige verkoopopbrengst van het embleem gaat naar het Verbeeten Fonds.

Fotobijschrift: tijdens carnaval veranderde Corné zijn profielfoto op Facebook in bovenstaande foto.

Het carnavalsembleem is een eerbetoon aan Corné Hannink, hoffotograaf van Tilburg.com. Hij fotografeerde meer dan tien jaar voor Tilburg.com en was een geliefde gast op elk Tilburgs evenement. Daar torende ‘de Lange’ met zijn camera boven het publiek uit om zoveel mogelijk mensen vast te leggen. Er zijn maar weinig Tilburgers die hij níet heeft vastgelegd.

Carnaval was Cornés favoriete evenement en tijd van het jaar. Van begin tot eind liep hij van feestje naar feestje om zoveel mogelijk Kruiken op de foto te zetten. En om zijn nek? Daar hing een collectie met alle kwèèkers die ooit uit waren gekomen, inclusief zijn eigen kwèèker: zak jouw es vaastlègge?.

carnavalsembleem corné

Donatie aan Verbeeten Fonds

Vrijdag 22 november overleed Corné Hannink op 54-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. De volledige opbrengst van het carnavalsembleem gaat dan ook naar het Verbeeten Fonds. Corné was vrijwilliger in het Verbeeten Instituut en werd er later ook zelf behandeld.

Waar de opbrengst naartoe zou gaan, was dan ook meteen duidelijk. Dit fonds stimuleert onderzoek naar behandelingen van kanker en biedt middelen om de voorlichting en begeleiding van patiënten met kanker nog verder te verbeteren. Het Instituut Verbeeten heeft een vestiging in Tilburg, Breda en Den Bosch.

Pre-order het embleem

Wij hopen dat de woorden van Corné dit jaar op zoveel mogelijk kielen mogen pronken en dat hij er op deze manier tóch nog een beetje bij is. Pre-order hier jouw embleem en doneer eventueel nog wat extra aan het Verbeeten Fonds.

Reageer op dit bericht