Oogartsen St. Elisabeth verkopen hippe vuurwerkbril

Vuurwerk veroorzaakt elk jaar veel onnodig oogletsel. De polikliniek Oogheelkunde van het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg verkoopt daarom weer vuurwerkbrillen. Deze hippe brillen beschermen de kwetsbare ogen tegen de vele gevaren van vuurwerk.

De vuurwerkbrillen worden tegen kostprijs verkocht; 2,50 euro per stuk. De comfortabele brillen zijn geschikt voor zowel jongeren als ouderen. De bril is ook na de jaarwisseling goed bruikbaar als beschermbril bij het klussen. De oogartsen willen door het aanbieden van de vuurwerkbril een bijdrage leveren aan het voorkomen van onnodig oogletsel.

Oogschade
Door vuurwerk belanden ieder jaar honderden mensen met oogletsel in het ziekenhuis. De meeste zwaargewonden zijn kinderen. Het zijn vooral de toekijkende mensen die letsel oplopen; meer dan de helft van de slachtoffers wordt getroffen door vuurwerk van een ander. Ruim een kwart van alle vuurwerkslachtoffers loopt oogletsel op. Ook in het St. Elisabeth Ziekenhuis worden ieder jaar mensen geholpen die oogschade door vuurwerk hebben opgelopen.

Openingstijden
De bril is te koop op de polikliniek Oogheelkunde, route 28 (1ste etage) in het St. Elisabeth Ziekenhuis. De poli is van maandag tot en met vrijdag geopend van 08.30 tot 17.00 uur.