Nieuws

StadsTuinderij
Let op! Dit artikel is al 142 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Nieuw in Tilburg: zelf oogsten bij StadsTuinderij Piushaven

StadsTuinderij Piushaven gaat haar laatste teeltseizoen in op de tijdelijke locatie aan de Piushaven. Maar voor haar vertrek naar een definitieve locatie bloeit en groeit de tuin aan de Piushaven nog één keer. Je kan zelf je groenten oogsten en lekker opeten!

Zelf oogsten en plukken

Wil jij ook een aandeel in de StadsTuinderij en elke week zelf groenten komen oogsten? Dat kan dit seizoen vanaf mei tot en met eind oktober door een Zelfoogst Groenten Abonnement aan te schaffen. Vanaf juni kan er ook geplukt worden in de bloementuin. Vanaf 1 mei, als de winkel weer open is, zijn er Zelfpluk Bloemen Strippenkaarten te koop. Zo kun je voordelig 5 of 10 keer dit seizoen zelf een vers kleurrijk veldboeket plukken.

Meld je vóór 1 mei aan via de mail. Binnen een week krijg je een persoonlijke mail terug met alle benodigde informatie.

Groenten, fruit en kruiden

Er worden dit seizoen tot wel 120 soorten verschillende groenten en fruit geteeld. Ook de bloementuin is nieuw leven ingeblazen. Een mooie verbetering van het aanzien van buitenaf en voor bezoekers, mét een wandelpad in de vorm van het logo van de StadsTuinderij. In combinatie met zo’n 60 verschillende soorten plukbloemen, kruiden, eet- en drinkbare (geneeskrachtige) planten wordt dit echt een pareltje.

Kies zelf wat er op je bord ligt

De StadsTuinderij is een plek waar ruim 50 vrijwilligers en een aantal dagbesteders werken. Een plek waar je elkaar inspireert, waar je samen actief bent en waar mensen tot bloei komen. Het past dan ook bij de filosofie van de StadsTuinderij om onder begeleiding klanten zélf wekelijks hun groentenpakket te laten oogsten. Zelf oogsten zorgt voor meer verbinding met de tuin, de producten en haar mensen. Je gooit minder eten weg en geniet meer van het verse eten dat je zelf van het land haalt.

Reageer op dit bericht