Ook de gemiddelde Tilburger betaalt teveel voor internet

Tilburg groeit en is een stad vol talent. Het heeft betaalbare locaties en een ideale ligging en infrastructuur. Het heeft slimme ondernemers, pioniers, maar ook zo’n 29.000 leergierige en tegelijk gezellige studenten. Hoe kan het dan dat de gemiddelde Tilburger teveel betaalt voor iets ‘simpels’ als internet?

Bijdrage van en geschreven door: Twenty Four Webvertising

Internet is belangrijk vandaag de dag. Zonder internet kunnen we niet zo veel meer. We hebben het nodig om onze informatie op te halen, online te werken of te studeren en om in verbinding te blijven met de mensen die normaal gewoon om ons heen waren. Misschien dat we daarom gaan voor een snel internet. Een stapje hoger, gewoon voor de zekerheid. En daardoor betalen we meer dan nodig is.

Wat is genoeg?

De meeste mensen overschatten wat we aan internet nodig hebben. En dat niet weten wat je echt nodig hebt, leidt vaak tot een te hoog internetabonnement en dus te hoge kosten. We willen zeker er zeker van zijn dat we bereikbaar zijn, geen vergaderingen of lessen hoeven missen. Maar wat als een stapje lager je net zoveel comfort biedt maar minder kost?

De beste internetdeal voor jou

Om de juiste internetdeal te scoren moet je dus eerst weten hoeveel je nodig hebt. Wat is (ruim) genoeg voor waar jij internet voor gebruikt? Weet je wat voor gebruiker je bent, dan kun je daarna gaan vergelijken. Om een goede keuze te maken hoef je eigenlijk maar te kiezen uit 3 soorten gebruikers. De basic internetter, de gemiddelde internetter en de grootverbruiker. Daarnaast is er nog een keuze of je je internet wil combineren met tv. Weet je wie je bent, dan vind je op de Bestedeal.nl heel eenvoudig het best passende abonnement tegen de scherpste prijs. Jouw beste deal dus.

De drie soorten internetgebruikers

Qua internet gebruik kun je in principe drie soorten gebruikers onderscheiden. De basis gebruikers, de gemiddelde gebruiker en de groot gebruiker. Welke gebruiker je bent hang af van waarvoor jij het internet gebruikt maar ook of je huisgenoten hebt en waarvoor die het internet gebruiken.

De basis gebruiker is degene die het internet gebruikt te surfen op internet, om informatie op te zoeken, het nieuws te lezen en dergelijke. Daarnaast wil de basis internetgebruiker muziek luisteren of af en toe YouTube filmpje kijken. Over het algemeen gebruikt de basis gebruiker het internet daarnaast ook als Wifipunt voor Whatsapp.

Een stapje hoger bevindt zich de gemiddeld gebruiker. Deze heeft naast de basis gebruiken bijvoorbeeld ook nog digitale tv. Ook een gezin met één of twee pubers valt eigenlijk standaard wel binnen het gemiddelde internetgebruik.

Ben je een fan van streamingsdiensten (let op ook Netflix is een streamingsdienst) of gek op online gamen, dan kies je beter voor wat extra’s. Ook grotere gezinnen, doen er beter aan voor een wat uitgebreider pakket te gaan. En wil je streamen in Full HD, dan lukt dat eigenlijk alleen maar met een snelle internetverbinding.

Internetsnelheid en glasvezel

De soort internetverbinding speelt ook nog mee want de snelheid van je internet heeft weer alles te maken met het soort internet dat je hebt. Bij soorten kun je kiezen uit een kabelverbinding, DSL en glasvezel waarbij de laatste het meest stabiel en snel is. Glasvezel is alleen nog niet overal in Nederland beschikbaar. Wil je een glasvezel abonnement dan kun je vooraf checken of glasvezel bij jou aangeboden wordt. Dat kan heel eenvoudig met een postcode check.