Nieuws

nofoodwasted
Let op! Dit artikel is al 230 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Voedselverspillingsapp NoFoodWasted gelanceerd in Tilburg

Op 4 oktober is de app NoFoodWasted gelanceerd in Tilburg! Met deze app heb je de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief maaltijden te kopen die ‘overblijven’ bij restaurants in onze stad. Een uitgebreid aantal restaurants in Tilburg heeft zich al aangesloten.

De app van NoFoodWasted biedt gebruikers de mogelijkheid te zien welke gerechten ‘overblijven’ bij restaurants. Dit aanbod varieert elke dag. De gerechten kunnen tegen een gereduceerde prijs worden gekocht in de app. Op deze manier kun je voor een goede prijs een top maaltijd kopen, er wordt minder voedsel weggegooid en restaurants reduceren de inkomstenderving.

Tilburgse restaurants

De app was al beschikbaar bij supermarkten, gericht op food producten die tegen de THT datum aanzitten. Maar nu is de app ook beschikbaar voor Tilburgse restaurants. Eerder schreven we ook over de Too Good To Go app, waar diverse restaurants, bakkers en supermarkten aan meedoen.

De Tilburgse restaurants die meedoen aan NoFoodWasted zijn o.a.:

  • De Houtloods
  • Doncurado
  • De Wagon
  • Villa de Vier Jaargetijden
  • RAW
  • Eethuis 20
  • Grand Café Esplanade

Daarnaast doen ook Plus de Rooi Pannen, Stadstuin Piushaven en Albalad Supermarkt mee aan de NoFoodWasted app.

‘Gezamenlijke strijd tegen verspilling’

“Door restaurants ook de mogelijkheid te bieden actief aan minder voedselverspilling te werken, wordt ons gebruikersbestand sterk uitgebreid en krijgen we een grotere impact zoals we ook als doel hebben. Wij zijn dan ook enorm blij en trots op de samenwerking met de restaurants in Tilburg in onze gezamenlijke strijd tegen verspilling!” zegt August de Vocht, CEO NoFoodWasted.

“Verspilling is voor iedereen zonde. Wij zijn al op diverse manieren bezig om verspilling tegen te gaan maar dankzij NoFoodWasted hebben we nu een tool die we direct in kunnen zetten om samen met onze klanten het verschil te kunnen maken. Dat is een fijne manier om iets goeds te doen!” aldus Leander Willemstein van Restaurant RAW.

Download nu de app! Klik hier.

Reageer op dit bericht