Op pad in Tilburg? Dit zijn de leukste uitjes

In Tilburg is van alles te doen. Er zijn veel bezienswaardigheden te vinden in de stad, maar ook in de omgeving. Daarnaast zijn er ook nog een aantal activiteiten die gedaan kunnen worden in Tilburg. Met andere woorden, uitjes in Tilburg zijn er meer dan genoeg.

TextielMuseum

Een zeer geschikt uitje voor ouderen, het TextielMuseum. Aan de Goirkestraat 96 in Tilburg vind je dit museum, wat in 1958 geopend werd in een voormalig fabrikantenvilla. Inmiddels is het gevestigd in de voormalige textielfabriek van de firma C. Mommers & Co, wat sinds 1985 het geval is. In dit museum in Tilburg kun je zien hoe textiel vroeger werd gemaakt. Bovendien heeft het museum een assortiment van textielkunst tentoongesteld. Het TextielMuseum heeft tevens een TextielLab, hierin is te zien hoe het proces van een ontwerp verloopt. Daarnaast heeft het een café, een bibliotheek, een wasserij en een museumwinkel. Hierin zijn producten te koop die gemaakt zijn van textiel door de machines van het museum.

Zwemmen

Een zwembad in Tilburg bezoeken is natuurlijk ook een leuk uitje, gelukkig heeft de stad dan ook ontzettend veel te bieden als het hierop aankomt. Een voorbeeld hiervan is Strandbad de Rauwbraken, alhoewel dit geen zwembad is. Toch is dit een leuk uitje in Berkel-Enschot, wat vlakbij Tilburg ligt. Je kunt lekker luieren op het stand als het zonnetje schijnt, maar ook een duik nemen in het lekkere water. Daarnaast zijn er ook veel daadwerkelijke zwembaden te vinden in Tilburg en omgeving, zoals Recreatiebad Stappegoor. Het heeft een binnen- en buitenbad, maar natuurlijk ook een recreatie bad inclusief stroomversnelling.

Ireen Wüst IJsbaan

Iets dat tevens met water heeft te maken, is schaatsen. Dit kan ook in Tilburg! Naast het Tilburgse ijshockeycentrum ligt namelijk de Ireen Wüst IJsbaan, natuurlijk vernoemd naar de legendarische schaatsster. De ijsbaan is 400 meter lang en kan door iedereen gebruikt worden. Het is voornamelijk geschikt voor lange afstand rijders vanwege het formaat van de baan. In het midden ligt bovendien nog een extra ijsvloer, deze is 30 bij 60 meter groot en geschikt voor ijshockey en kunstrijden. Overigens is de Ireen Wüst IJsbaan volledig overdekt.