Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1569 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Op stap met een kleine beurs: de hotspots op een rijtje

Het studentenleven is een duur bestaan. Collegegeld betalen, studieboeken aanschaffen en de huur voor je kamer ophoesten. Natuurlijk wil je als student ook graag het Tilburgse nachtleven ontdekken en wordt er maandelijks een behoorlijk bedrag uitgegeven aan alcoholische versnaperingen. Om het zo goedkoop mogelijk te maken, hebben we een aantal leuke drankacties voor je op een rijtje gezet.

Ook voor de niet-student die graag in Tilburg op stap gaat, is dit een handig overzicht.

Voordelig bier drinken in Tilburg

De goedkoopste pilsjes in de binnenstad drink je bij Weemoed, ’t Buitenbeentje en bij Café de Paris. Hier kun je onder de €2,- genieten van een pilsje. Dit zijn overigens geen studentikoze kroegen en ook geen kroegen waar het per se sociaal geaccepteerd wordt dat je veel lawaai maakt. Het zijn wel goede plekken om gezellig een biertje te pakken op het terras zonder al teveel kwijt te zijn.

Muntenacties

Je kent het principe vast wel: je gaat ergens op stap, drinkt een aantal drankjes en bij het afrekenen krijg je er plastic muntjes van desbetreffende kroeg bij. Deze kun je de volgende keer inleveren tegen gratis drankjes. In Tilburg hebben ze zulke acties bij Café Philip en Brandpunt. Reken je hier op reguliere stapavonden drankjes af, dan krijg je munten die je de keer erop kunt inleveren tegen gratis consumpties.

Drankacties in de binnenstad

Gratis drank, daar beginnen de meeste studenten van te steigeren. Bij Café de Boekanier kun je altijd radje draaien. Je maakt dan kans op heel veel gratis drank. En dan kun je bij ‘de Boeka’ ook nog eens pijpen op dinsdag en donderdag. Ook bij Bar Le Clochard kun je radje draaien. Niet iedere avond, maar wel op dinsdag en donderdag. Bij Café Bolle heb je de befaamde dobbelavond op dinsdag. Bij het bestellen van de drankjes krijg je de kans om met een dobbelsteen te dobbelen. Gooi je een even getal, dan krijg je de drankjes gratis.

Zo’n soortgelijke actie hebben ze op dinsdagavond ook bij Le Clochard. De barman of -vrouw laat je ‘kaartje trekken’. Je hebt dan vijftig procent kans dat je niet hoeft af te rekenen voor je drankjes. Ook bij Café Brandpunt kun je op dinsdag kaartje trekken. Maar dat is nog lang niet alles. Check vooral alle drankenacties bij Brandpunt.

Woensdagavond staat natuurlijk bekend als dé stapavond van Polly Maggoo. De Jongens Van Je Weet Wel spelen dan alles wat jullie ze vragen. Kom lekker op tijd want tussen 22:30 – 23:30 uur hoef je maar één pilsje af te rekenen als je er twee bestelt.

Ook op donderdagavond hoeft jouw stapavond niet duur te zijn. Bij Studio kun je tussen 21:00 – 00:00 uur cocktails drinken voor €4,-. Ook Café Tribunaal mag je op donderdagavond niet overslaan. Het is dan namelijk happy hour tussen 00:00 – 02:00 uur. Bij alle drankjes die je dan aan de bar bestelt, krijg je de tweede gratis. Natuurlijk hebben ze bij ‘de Clos’ ook op donderdagavond een gave actie. Tussen 22:00 – 00:00 uur betaal je voor een biertje €1,-, voor een wijntje €2,- en voor een mixdrankje €3,-. Deze actie geldt overigens ook op vrijdag- en zaterdagavond. Check vooral het volledige actieoverzicht van Bar Le Clochard.

Reageer op dit bericht