Een culinaire wereldreis door Tilburg

Even geen Nederlandse kost zoals boerenkool en friet met een frikandel, maar Spaanse tapas, Japanse sushi of Surinaamse roti. Dat je in Tilburg meer kan eten dan Hollandse pot is je misschien niet ontgaan. We maken een korte wereldreis langs verschillende landen en culturen in Tilburg.

Geen zin om zelf in de keuken te staan? Maak dan eens een culinaire wereldreis door Tilburg. Lees snel verder voor de hotspots.

Europees

Italië is het land van de romantiek, de ontdekkers van de pizza, pasta’s en nog vele andere lekkernijen. Voor de authentieke Italiaans keuken waar ze je eten met liefde en passie bereiden, kun je bij Trattoria La Nonna, Trattoria Farci en Graziano’s terecht.

Italië

Als je aan Spanje denkt, denk je al snel aan tapas, paella en de patatas bravas die je keer op keer blijven verrassen. Vaak kleine gerechten waardoor je kunt blijven genieten. Bij La Guitarra, La Cabaña en Doncurado komen de Spaanse smaken meteen naar boven.

Spanje

Met Parijs ,de stad van de liefde, in gedachten bereiden ze bij Monarh en L’Orangerie typisch Franse gerechten die onder de Eiffeltoren niet zouden misstaan. Wil je jezelf eventjes wanen op Kreta of Athene? Onder het genot van een Ouzo kun je bij Minos Pallas op je gemak Grieks eten en na een aantal uren komt die Sirtaki vanzelf.

Frankrijk  Greece

Voor een Oost-Europese ervaring kun je voor de verandering eens gaan voor een Pools avondje uit bij Sami Swoi of gepofte aardappelen bij Pechka. Liefhebbers van de Hongaarse keuken kunnen bij Swojskie Jadlo terecht.

Rusland Polen

Bij lekker eten hoort natuurlijk een lekker drankje. Wat denk je van een Duits biertje bij Berlijn Café, een Guinness bij Ruby’s Irish Pub of één van de honderden speciaal bieren bij Biercafé Kadinsky.

Duits

Arabisch

Als je Arabisch gaat eten dan weet je zeker dat je genoeg krijgt, want het eten wordt vaak in grote hoeveelheden geserveerd. Voor een ‘Afghaans avontuur’ kun je zeker terecht bij Sarban en voor een Marokkaans stukje vis staan ze bij Sardina voor je klaar.

Arabisch

Suriname

Ben je op zoek naar een lekker kipgerecht of ben je helemaal weg van Kouseband? Voor de Surinaamse roti met kip en Kouseband ben je bij Gio’s Eethuis en Faja lobi aan het juiste adres. Ook de typische Surinaamse saoto soep kun je bij beiden bestellen.

Roti

Oosters

Voor het Japanse all-you-can-eat Sushi concept zit je bij SHINZO in de Piushaven zeker goed. Ze hebben dit jaar niet voor niets de IENS-Topper prijs gewonnen. Andere restaurants in de eeuwenoude Japanse stijlen zijn Otori en Jade. Voor de Indische Babi Ketjap kun jij jouw honger stillen bij New Bali en De Kleine Indo. Als één van de weinige steden in Nederland kun je in Tilburg ook typisch Koreaans eten bij Kimchi Boulevard. Bij By Tammy is het zelfs mogelijk om zowel Moluks als Indisch eten te bestellen.

Oosters

Noord en Zuid-Amerika

Bij Frozi Yogi kun je zelf een eigen Frozen Yoghurt samen stellen en bij American Star Burger voor een echte Burger terecht waar ze in Hollywood jaloers op zouden zijn.

Met Cubaanse muziek op de achtergrond begeef jij je bij HAVANA in Midden-Amerikaanse sferen. Ben je op zoek naar heerlijk Mexicaans eten? Sla dan Tortillas aan de Korte Heuvel niet over of bestel bij Taco Mundo of Taxo Express.

Mexico Amerika

Nog meer wereldreizen

Naast genoemde restaurants en cafés zijn er natuurlijk ook allerlei andere mogelijkheden. Neem hiervoor eens een kijkje in de bedrijvengids.