Nieuws

TilburgGeeft
Let op! Dit artikel is al 458 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Opbrengst benefiet TilburgGeeft: bijna 10.000 kilo aan lang houdbare producten!

Maar liefst 14 pallets met lang houdbare producten, dat is de opbrengst van de eerste benefietavond van TilburgGeeft. Onder grote belangstelling nam de Tilburgse Voedselbank de goederen op woensdag 27 februari in ontvangst. Ook ambassadeur Kenny B. was hierbij aanwezig.

De eerste editie van TilburgGeeft vond op 5 november 2018 plaats bij de Rooi Pannen in Tilburg. Samen met vele lokale ondernemers, leerlingen van De Rooi Pannen en Tilburgs beste chef-koks, werd een avondvullend programma georganiseerd. De 168 aanwezige gasten genoten van een 6-gangen benefietdiner ten behoeve van Stichting Tilburgse Voedselbank. De opbrengst kwam volledig ten goede aan lang houdbare producten.

Het culinaire evenement was binnen no-time uitverkocht. Met de opbrengst van de kaartverkoop en het geveilde schilderij van Chantal Vermeer, werd maar liefst € 14.928 opgehaald.

Bijna 10.000 kilo!

De lang houdbare producten zijn ingekocht bij sponsor Bidfood: 2500 kilo rijst, 2500 kilo macaroni, 2500 kilo spaghetti en wel 3480 pakken filterkoffie van 500 gram. Er is met name behoefte aan deze producten, omdat de Tilburgse Voedselbank hier weinig van binnen krijgt.

De opkomst bij de levering van de producten was groot. Velen keken toe hoe ambassadeur Kenny B. de eerste pallet naar binnen reed bij de Tilburgse Voedselbank. Hij liet via zijn social-mediakanalen weten zeer dankbaar te zijn, maar wijst er ook op dat hulp blijvend nodig is.

Het succesvolle evenement krijgt dit jaar een vervolg en wel op maandag 21 oktober. Meer informatie is binnenkort te vinden op de website van TilburgGeeft.

Reageer op dit bericht