Nieuws

206784_pathe_nieuws_dansmaand_270911.jpg
Let op! Dit artikel is al 2183 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Open Danspodium van start met Ein toller Tanzabend

Deze editie van Oktober Dansmaand is een extra bijzondere. Naast het ‘eigen’ programma, samengesteld door de partners van Tilburg Dansstad, is er ook een volledige randprogrammering ontstaan samen met uiteenlopende partijen die dans een warm hart toedragen. Zo krijg je elke donderdagavond in Oktober Dansmaand een veelzijdigheid aan dans voorgeschoteld in de ruimte van nachtburgemeester Zeus Hoenderop in de Emmapassage. Op 6 oktober van 18.00 tot 21.00 uur is de eerste editie van het Open Danspodium in N8BB013: Ein toller Tanzabend. Gratis toegang en geheel verzorgd door Rocco Vermijs, InezInez en Ulrike Doszmann. Mogelijk gemaakt door N8BB013 en de Emmapassage.

Nachtburgemeester Zeus Hoenderop stelt in samenwerking met de Emmapassage zijn mooie ruimte in de Emmapassage beschikbaar voor iedereen die iets met dans wil laten zien. En natuurlijk voor degenen die zin hebben in een verrassende avond als toeschouwer. Elke donderdagavond van 18.00 tot 21.00 uur is er ander programma. Kom kijken of doe mee (stuur in het laatste geval even een mailtje naar dansmaand@tilburgdansstad.nl). Toegang is gratis!

Ein toller Tanzabend
Het is donderdag avond in Tilburg. Iedereen probeert nog snel de laatste echt hoognodige boodschappen binnen te halen. Op 1 oktober was het National Glamour Day, dus de mooiste spullen zijn toch al op. Maar waar zijn de laatste Mohikanen, die op zoek naar iets anders zijn? Al die echtgenoten, die vervuld van hemels geduld hun geliefde partner met de ene na de andere creatie in pashokjes zagen verdwijnen, de jongeren, die de zin van het leven zoeken en de sporters, die graag na sport kijken maar zelf al drie jaar het abonnementspasje voor de sportschool in de kast hebben liggen? De pathetische outsiders, die ondanks alle bezuinigingen nog in culturele uitspattingen geloven?

N8BB013
N8BB013 is een non profit initiatief van Tilburgs Nachtburgemeester Zeus Hoenderop. Met nul euro budget en het enthousiasme van een steeds grotere groep culturele ondernemers, duurzame initiatieven en scholen weet Zeus invulling te geven aan een leegstaand winkelpand in het centrum van Tilburg. Ook vinden er projecten plaats zoals een tentoonstelling van mini-kermisattracties tijdens de Tilburgse Kermis, exposities, workshops, optredens in muziek, dans, theater en bijzondere ontmoetingen. N8BB013 is een podium voor iedereen die een podium wil en voor iedereen die daar nieuwsgierig naar is. N8BB013 is een fysieke plek waar je je talent kan presenteren, exposeren, een event kan organiseren.

Oktober Dansmaand
In oktober is het weer zover, heel Tilburg staat op stelten tijdens Oktober Dansmaand. In alle theaters en op straat staat alles deze maand in het teken van dans. Van modern tot klassiek, van guerrilla tot flashmob en van professional tot amateur. Het programma is zo ingedeeld dat iedereen iets vindt dat bij hem of haar past. Van het zeer intense T.R.A.S.H. tot het toegankelijke Burn The Floor met Floris, de winnaar van So You Think You Can Dance. Tilburg heeft alle schakels van de ‘dansketen’ in huis voor een bijzonder cultureel klimaat. Vanuit de dans onderzoekt Tilburg Dansstad (Danshuis Station Zuid, De NWE Vorst, Factorium, Fontys Dansacademie, Kunstbalie, Theaters Tilburg) nieuwe vormen en gaat nieuwe partnerships aan. Oktober Dansmaand is de grootste van de kernactiviteiten. Zie voor het programma: www.tilburgdansstad.nl.

 


 

Reageer op dit bericht