Nieuws

opening culturele seizoen
Let op! Dit artikel is al 1614 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Opening culturele seizoen: een weekend gratis cultuur

Gratis een kijkje nemen bij Museum de Pont, het Natuurmuseum, Paradox, het TextielMuseum, Theaters Tilburg en een nog meer culturele instellingen in Tilburg? Tijdens de opening van het culturele seizoen kan dat een weekend lang.

Tijdens het weekend van 16 en 17 september kunnen alle Tilburgers namelijk gratis genieten van de bruisende cultuur in onze stad tijdens de opening van het culturele seizoen. Verschillende culturele instellingen zoals podia, musea en ateliers bieden dit weekend een gratis programma. Het idee is bedacht door de instellingen zelf en wordt ondersteund door de gemeente Tilburg, Marketing Tilburg en TilburgvoorCultuur (Cultuurfonds Tilburg).

Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie

Opening culturele seizoen

Minstens 20 culturele instellingen openen hun deuren dit weekend. Je kunt onder andere binnenkijken bij Theater De NWE Vorst, Theaters Tilburg, 013 Poppodium, Cinecitta, de Pont en het TextielMuseum. Op de website kun je bijhouden welke culturele instellingen er worden toegevoegd aan de lijst.

Het programma

Het programma is variërend van beeldende kunst, muziek, theater en programma’s voor kinderen. Het programma begint op zaterdag 16 september rond het middaguur en loopt door tot in de late uurtjes. Zondagochtend 17 september gaat het programma verder tot eind van de middag. Eind augustus wordt het hele programma bekend gemaakt.

Reageer op dit bericht