Opening expositie ‘Grenzeloos Tilburg 1914-1918’ drukbezocht

Op vrijdagmiddag 1 augustus werd de expositie ‘Grenzeloos Tilburg 1914-1918’ feestelijk geopend. Tijdens de opening reikte Ronald Peeters, directeur Stadsmuseum, het eerste exemplaar van het boek ‘Grenzeloos Tilburg 1914-1918: Een stad vol vluchtelingen’ uit aan wethouder Marcelle Hendrickx.  

De opening van de tentoonstelling was drukbezocht. Ronald Peeters gaf een toelichting op de aanleiding en inhoud van het project en reikte naast het eerste exemplaar van het boek, ook het tijdschrift ‘Tilburg. Tijdschrift voor geschiedenis, monumenten en cultuur’ uit aan de wethouder voor Cultuur. Het tijdschrift, een uitgave van Stichting tot Behoud van Tilburgs Cultuurgoed, is een speciale editie over de gemobiliseerde militairen in Tilburg anno 1914-1918.

Expositie

De tentoonstelling werd officieel geopend door wethouder Hendrickx. De expositie over de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog voor Tilburg is samengesteld uit verschillende foto’s, teksten, attributen, archiefstukken en korte films. De expositie vindt plaats van 1 augustus tot en met 30 november.

Manifestatie ‘Grenzeloos Tilburg 1914-1918’

De expositie maakt onderdeel uit van de manifestatie ‘Grenzeloos Tilburg 1914 – 1918’ die in de hele stad op verschillende manieren vorm krijgt. De Bibliotheek Tilburg Centrum is één van de locaties waar meer gebeurt tijdens de cultuurhistorische manifestatie ‘Grenzeloos Tilburg 1914-1918’. Bezoek de koffietafelgesprekken met oorlogsgetuigen of vind met behulp van de Erfgoedbrowser naar vluchtelingen en soldaten in Tilburg.

Documentaire ‘Vluchtelingen’

De Bibliotheek Midden-Brabant produceert samen met de Fontys opleiding Art, Communications & Design (ArtCoDe) en het Wereldpodium een documentaire over ‘Vluchtelingen’. De Bibliotheek zoekt input voor de documentaire. Heb jij herinneringen, inhoudelijke kennis, of andere informatie over Vluchtelingen in Tilburg tijdens de Eerste Wereldoorlog? Mail dan naar grenzeloostilburg@bibliotheekmb.nl en vertel wat je bijdrage aan de documentaire kan zijn. De Bibliotheek komt graag met je in contact.

Meer informatie over exacte data en tijden: www.bibliotheekmb.nl
Informatie over de activiteiten die op andere plekken in de stad georganiseerd worden: www.grenzeloostilburg.nl.