Nieuws

Buurthuis Jeruzalem
Let op! Dit artikel is al 231 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Openingsfeest Buurthuis Jeruzalem groot succes

Op zondagmiddag 31 maart was het na een maandenlange verbouwing eindelijk zover: de deuren van buurthuis Jeruzalem gingen weer open. Onder toeziend oog van Gon Mevis (ContourdeTwern), wethouders Berend de Vries en Oscar Dusschooten en tientallen buurtbewoners werd het buurthuis tijdens een spetterend openingsfeest heropend.

Symbolische dank voor inzet en betrokkenheid

Om 14.00 uur werd het openingsfeest afgetrapt met een toespraak van Gon Mevis (ContourdeTwern). Hij overhandigde bewoners een medaille; een symbolische dank voor hun inzet voor de buurt en het buurthuis. De eer van de daadwerkelijke opening was voor wijkwethouder Berend de Vries, die zich een weg moest banen door de met Jeruzalemmer Couranten dichtgeplakte voordeur.

Activiteiten voor jong en oud

In verschillende ruimtes werden buurtbewoners uitgedaagd om te proeven van de nieuwe activiteiten in buurthuis Jeruzalem. Van stoelendans tot de verkoop van het boek van Ronald Peters – waarin de geschiedenis van Jeruzalem uitgebreid aan bod komt – en van het logo borduren tot oud-Hollandse spelletjes: er was voor ieder wat wils. En natuurlijk was er volop gelegenheid voor een hapje en drankje. Sociaal werker Jacoline Pijl: “We kijken terug op een schitterende dag. Alle delen van de wijk Jeruzalem waren vertegenwoordigd op het openingsfeest, ook bewoners uit de nieuwbouwwoningen waren aanwezig. Met de verbouwing hopen we aan te sluiten bij en een plek te zijn voor alle bewoners in de veranderende wijk.”

100% gasloos

De verbouwing is tot stand gebracht door een intensieve samenwerking met gemeente, architecten, bewoners en ContourdeTwern. Voor alle partijen een leerzaam en interessant proces. Bij de verbouwing was duurzaamheid een belangrijk speerpunt. De uitkomst? Buurthuis Jeruzalem is vanaf heden volledig gasloos.

Reageer op dit bericht