Nieuws

Jermaine de Wind
Let op! Dit artikel is al 930 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Opgeven is geen optie: het levensverhaal van Jermaine de Wind

Op donderdagmiddag 14 september was het boek ‘Opgeven is geen optie’ van Ineke van Pelt en uitgegeven door Gianotten Printed Media klaar. Rond hetzelfde tijdstip overleed de hoofdpersoon uit dit boek, Tilburger Jermaine de Wind (27), aan een agressieve vorm van kanker. Zijn levensverhaal is vanaf nu verkrijgbaar via www.boekenfabriek.nl

 Het was een van zijn laatste wensen; het publiceren van zijn verhaal dat getekend wordt door niet opgeven. Ineke van Pelt schreef het, na talloze gesprekken met Jermaine, met zijn vrienden en familie. Het begon allemaal met een ongelukkige jeugd. Jermaine neemt hier bewust afstand van en bouwt een eigen leven op. Hij wordt verliefd en krijgt twee kinderen.

Behandeling in Houston

In 2008 slaat het noodlot toe, Jermaine blijkt een glioblastoma multiforme te hebben, een zeer agressieve hersentumor op meerder plaatsen in zijn hersenen. De prognose is maximaal één tot anderhalf jaar. Hij wordt geopereerd, bestraald en krijgt chemokuren. Hij lijkt genezen, maar in 2015 krijgt hij weer slecht nieuws: de tumoren zijn terug. Hij is niet van plan zich erbij neer te leggen en richt de Stichting Main Life op. Vrienden, familie en bekenden geven gul, maar ook met de hulp van veel onbekenden slaagt hij erin een enorm bedrag bij elkaar te verzamelen. Dit bedrag is genoeg om naar Amerika te kunnen voor een omstreden therapie in Houston. De eerste scans na deze behandeling geven reden tot positiviteit, maar eind juli blijkt hij weer een tumor te hebben. Vanaf eind juli verblijft hij in een hospice en neemt afscheid van het leven.

Jermaine heeft er maanden naar uitgekeken om zijn boek vast te kunnen houden, helaas heeft dit niet zo mogen zijn.

Opgeven is geen optie

Reageer op dit bericht