Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1483 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Opvolger Piushaven Lichtjesfeest: optredens en winters sfeertje op 18 locaties

Piushaven Wintergloed is het vervolg op het oude bekende Lichtjesfeest. Dit jaar weer een slag groter dan afgelopen jaar, wel met de warme,  intieme sfeer die we van het Lichtjesfeest kennen.

Een toegankelijk cultureel havenfeest waarin ontmoeting, verbinding en inspiratie centraal staan. Amateurkunstenaars werken samen met professionele kunstenaars, Nieuwe Nederlanders werken samen met geboren Tilburgers, ondernemers werken samen met buurtbewoners.

Programma Piushaven Wintergloed

Op 9 december is de haven een sfeervol verlicht decor voor een bijna kilometer lange, doorlopende culturele voorstelling in een winterse sfeer. Tussen de kop van de haven en Villa Pastorie kan het publiek op circa 18 locaties genieten van uiteenlopende optredens en voorstellingen. Er zijn podia op het water, aan de kade, op enkele schepen van de Tilburgse museumhaven, op terrassen, de Love Boat en bij ondernemers buiten en binnen. Programmering is in handen van Boy Jonkergouw van Goed is Goed Producties. Er wordt samengewerkt met Stichting Thuishaven Tilburg, Piushaven Levend Podium, Horeca Piushaven en diverse Tilburgse culturele disciplines.

Op diverse locaties kunnen de bezoekers zich warmen aan vuurtjes in olievaten, een winters hapje en drankje en vooral aan het samenzijn met buurt- en stadsgenoten en optredens die je raken. Variërend van akoestische muziek tot koren, Folk, dans, circusacts en theatervertellingen. Check hieronder de programmering.

download (13)

Vliegende wensboten

De Piushaven krijgt vanaf 9 december een bijzondere en toepasselijke aankleding. Vijftien​ silhouetten​ ​van​ ​boten ​‘vliegen’ tussen de bomen over​ ​de​ ​haven deze winter. Dit is een concept van kunstcollectief Bouwjaar ’84. De​ ​boten​ ​worden gemaakt​ ​van​ ​gejutte​ ​materialen​ (glassfiber, oude​ ​banners​ ​etc.).​ ​De​ ​vaste​ ​vorm​ ​van​ ​de​ ​‘oog’ vormige​ ​boot​ ​is​ ​een​ ​raster,​ ​waar​ ​repen​ ​van​ ​banners naar​ ​beneden​ ​hangen. Aan​ ​de​ ​ene​ ​kant​ ​bont​ ​gekleurd, de​ ​andere​ ​kant​ ​spierwit.​ ​De​ ​repen​ ​worden wensslingers​ ​waarop​ ​buurtbewoners​ ​en​ ​publiek​ ​een wens​ ​kunnen schrijven. ​De​ ​prikverlichting​ ​vormt​ ​ ​de​ ​kiel​ ​van​ ​de boten. In een open atelier aan de haven wordt de weken voorafgaande aan Wintergloed door  Bouwjaar ’84 en bewoners samen gewerkt aan dit bijzondere winterdecor.

Lampionnenoptocht

Voor kinderen van 4 tot 12 jaar start Piushaven Wintergloed om 18:00 uur met een lampionnenoptocht onder leiding van ContourDeTwern. Meer informatie kun je vinden op www.piushaven.nl.

Reageer op dit bericht