Nieuws

fiets duiken
Let op! Dit artikel is al 1282 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Eerste editie Oud Tilburgsch Fiets Duiken in Piushaven

Entertainment met een hoog nostalgisch tintje: zondag 17 juli is er een nabootsing van het welbekende ‘Te land, ter zee en in de lucht’ en wel het spelelement ‘Fiets m er in’ in de Piushaven. In samenwerking met Café Van Horen Zeggen presenteert dispuut Black & White met trots dit evenement dat aantrekkelijk is voor jong en oud in Tilburg. 

Wie is er niet groot mee geworden? Het spel van de zondagmiddag waarbij waaghalzen zichzelf van een meterslange baan lanceerden in zelfgemaakte voertuigen. Het gaat hier natuurlijk om ‘Te land, ter zee en in de lucht’, een televisieprogramma waar velen met een nostalgische gevoel naar terugkijken. Voor dispuut Black and White reden genoeg om het spelelement ‘Fiets ‘m er in’ naar de Tilburgse Piushaven te halen.

Oud Tilburgsch Fiets Duiken

Groepen scholieren, studentenverenigingen, carnavalsverenigingen en teams van bedrijven gaan over een 40 meter lange fiets stellage over het water fietsen. Vanaf de kade op de Piushaven en de omliggende terrassen is dit spektakel te aanschouwen. Door het nostalgische karakter van dit evenement verwachten wij een mengelmoes van jong en oud.

Drie prijzen te winnen

De aanwezige jury heeft een drietal prijzen uit te reiken, namelijk: de originaliteitsprijs, de pechvogel van de dag en de snelheidsprijs. De ingeschreven teams zijn op dit moment druk bezig met het bouwen van een tweewieler. ‘Het ontwerpen van een fiets is makkelijk, maar de uiteindelijke technische uitvoering is erg lastig’ zegt deelnemer Koen Dirven. Op dit moment zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar voor de waaghalzen die zich nog willen aanmelden. Kijk voor meer informatie op de website van het evenement en op de Facebookpagina.

Details

  • Datum: zondag 17 juli
  • Tijd: 12:00 uur tot 18:00 uur
  • Locatie: Piushaven
  • Kosten deelname: vanaf €15,-

Reageer op dit bericht