Nieuws

balletvoorstellingen
Let op! Dit artikel is al 158 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Paasweekend bij Theaters Tilburg: veel dans- en balletvoorstellingen

Rondom het paasweekend zijn er maar liefst vier dans- en balletvoorstelling te zien in Theaters Tilburg. Van Scapino Ballet Rotterdam tot het Nationale Ballet – Junior Company.

BROOS, Pas de Deux en meer

Op zaterdag 20 april is het tijd voor BROOS, de nieuwste voorstelling voor groot ensemble van Conny Janssen Danst. Vijftien dansers brengen een sprankelende, fysieke productie over  jeugd, ouderdom en de breekbaarheid van het leven. Op eerste paasdag, zondag 21 april, staat ’s avond de Junior Company van Het Nationale Ballet in de schouwburg. De twaalf jonge toptalenten uit de balletwereld brengen in Unboxing Ballet een aantal verschillende dansstukken van o.a. Rachel Beaujean en Ernst Meisner.

Maar ook net na Pasen zijn er nog dans- en balletvoorstellingen. Op dinsdag 23 april is het de beurt aan Scapino Ballet Rotterdam. Met groot ensemble brengen ze Pas de Deux, op live muziek. Het samenspel tussen dans en muziek levert een fascinerende voorstelling op. Het ene moment lichtvoetig en sereen, het andere moment gepassioneerd en opwindend. Op donderdag 25 april zien we de jonge talenten van twee dansacademies: van Fontys Dance Academy Tilburg en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Zij gaan aan de slag met twee werken van twee grote choreografen: Sidi Larbi Cherkaoui en Wim Vandekeybus.

Verkoopinformatie

Tickets voor de voorstellingen zijn verkrijgbaar via theaterstilburg.nl, aan de balie of telefonisch via 013 543 22 20.

Reageer op dit bericht