‘Pakjesmiddag’ voor de chimpansees van safaripark Beekse Bergen

Op 25 november bezoekt Sinterklaas Safaripark Beekse Bergen. Tijdens het bezoek deelt de goedheiligman pakjes uit aan de chimpansees; een uniek tafereel om te bezichtigen. Ook zijn er op 24, 25 november en 1 en 2 december leuke Sinterklaasactiviteiten te beleven in het Safaripark.

Op 24, 25 november én 1 en 2 december staat Safaripark Beekse Bergen in het teken van Sinterklaas en Sints zoektocht naar stoere safaripieten. Ook de dieren kijken uit naar de komst van Sinterklaas, vooral de chimpansees zullen in hun nopjes zijn.

‘Pakjesmiddag’
Op 25 november om 13:30 uur komt Sinterklaas per boot aan in het Safaripark. De Sint zal tijdens deze middag de brave chimpansees belonen met een ware ‘pakjesmiddag’. Gelukkig zijn er geen stoute chimpansees dit jaar dus mag de roe op het schip blijven! Tijdens deze middag verspreid Sinterklaas pakjes over het apeneiland, waarna de chimpansees losgelaten worden om de pakjes te openen.

Intelligente dieren
Chimpansees zijn intelligente dieren. Zo gebruiken ze gereedschappen in de vorm van takken om bijvoorbeeld termieten te vangen. Indien nodig passen ze het gereedschap zelfs aan om de vangsten te vergroten. Verder gebruiken ze stenen om bijvoorbeeld vruchten te openen. De apen snappen dan ook het idee van pakjes openen. Het is een uniek aanzicht; de chimpansees sprinten naar buiten op zoek naar een pakje, scheuren het pakje open en peuzelen de inhoud op of nemen het mee naar een veilig plekje om het daar op te eten.

Sinterklaasactiviteiten
Buiten de unieke ‘pakjesmiddag’ ontvangen alle kinderen op 24, 25 november én 1 en 2 december bij aankomst op het park een pietenspeurtocht. Door middel van het uitvoeren van allerlei leuke activiteiten verzamelen zij stempels. Als de stempelkaart vol is hebben zij bewezen volleerde safaripieten te zijn en ontvangen zij een echt Pietendiploma. De activiteiten bestaan onder andere uit het maken van een eigen Safaripietenmuts en een fotoshoot door Fotopiet met mascotte Djambo. In het Afrikadorp mogen de kinderen chocoladepepernoten maken én in het Kongorestaurant dansen en zingen de kinderen mee met Pietenband ‘de Drie van Sint’. Ook kunnen bezoekers met de pieten op safari in de Safaripietenbus.