Paradox wordt jazzclub tijdens Festival Mundial

Festival Mundial

De net geopende Willem II Passage voor voetgangers en fietsers verbindt de binnenstad en de Spoorzone met elkaar. Dat betekent dat de bezoekers van Festival Mundial heel eenvoudig van het festivalterrein in de Spoorzone de Willem II straat in kunnen lopen en dat maakt geweldige samenwerkingen mogelijk. In de Willem II straat is Muziekpodium Paradox gedurende het festival ingericht als DE Jazzclub van het festival, met de naam ‘Jazzamba Lounge’. 

Jazzamaba Lounge

De beroemde Jazzamba Lounge was de bekendste Jazzclub van de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba en bakermat van de Ethiojazz. Deze melange van jazz en traditionele Ethiopische muziek was ongekend populair in de ‘gouden jaren’ zestig en zeventig. Helaas brandde het gebouw waarin de beroemde Jazzamba Lounge gevestigd was volledig af.

Paradox besloot deze legendarische club eer te betonen door DE Jazzclub van Festival Mundial om te dopen naar de Jazzamba Lounge! Geheel in de sfeer van de club in Addis Abeba zal de live muziek in de Tilburgse Jazzamba Lounge uiteraard een Ethiopisch karakter hebben. Op vertoon van je Festival Mundial-polsbandje is de entree van de Jazzamba Lounge op 25 & 26 juni gratis.

Jazz tijdens Festival Mundial

Op zaterdag 25 juni treedt de van origine Ethiopische zangeres Minyeshu Kifle Tedla op. Ze toerde op jonge leeftijd de wereld rond met de crème de la crème van Ethiopische muziekscene. Inmiddels woonachtig in Nederland speelt ze met haar band Minyeshu over de hele wereld en keerde zelfs terug naar Afrika om het podium te delen met grootheden als Salif Keita en Youssou N’Dour, Angelique Kidjo en Baaba Maal.

Een dag later is het de beurt aan Eddy & the Ethiopians. Deze band ontstond uit bruisende sessies in het ketelhuis van de voormalige Philipswinkel in Eindhoven. Bandleider en saxofonist Edward “Eddy” Capel nodigde hiervoor muzikanten uit die hij bij verschillende gelegenheden tegen het lijf liep. Ze brengen een schroeiende combinatie van 70’s afrobeat, jazz en opzwepende funk. Stilzitten is onmogelijk!

Meer informatie

Naast de nieuwe samenwerking met Paradox, werkt Festival Mundial ook al twee jaar samen met het Texielmuseum en Museum de Pont. Beide musea zijn tijdens Festival Mundial gratis toegankelijk op vertoon van je bandje en hebben dan een speciaal programma. Meer info: www.festivalmundial.nl.