Nieuws

Tilburgse Kermisrun
Let op! Dit artikel is al 749 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Parcours Tilburgse Kermisrun bekendgemaakt

De eerste editie van de Tilburgse Kermisrun is aanstaande, want op zondag 29 juli kunnen hardloopliefhebbers in aanblijvende hitte een run doen door de Tilburgse Kermis. Wil je exact weten waar je allemaal langs en doorheen loopt? Dan komt dit goed uit, want het parcours is bekendgemaakt.

De Tilburgse Kermisrun is een uniek loopevenement waarbij deelnemers de kans krijgen langs en zelfs door attracties van de kermis te lopen. Het evenement van naar keuze 5 of 10 kilometer zal tientallen kermisattracties en locaties aandoen met het kermislint als centrum.

Tilburgse Kermisrun

Er wordt bij dit evenement, dat een pure fun run is, gestart vanuit de Wagenmakerij in de Spoorzone. De eerste groep gaat om 10:30 uur van start en wordt weggeschoten door kermiswethouder Erik de Ridder. Daarna gaan om de minuut groepjes van start voor hun ontdekkingstocht over de kermis en de overige locaties.

Nooit eerder is er een run gehouden die – met dank aan diverse exploitanten – door de attracties gaat! Wat die attracties betreft gaat het om zeer uiteenlopende zaken van Pink Chapel, Suikerspin, Muizenstad, Ballengooien, Schiettent, Game Hall en Kamelenrace tot Glazen Doolhof, Cakewalk (twee keer zelfs), Rutschbaan en tot slot een welverdiende rit met de Wildwaterbaan. Bedenk dat je dan ook nog door tal van typische Tilburgse locaties gaat zoals Poppodium 013, Stadsbrouwerij 013, woon-zorgcentrum Joannes Zwijsen en Runshop Greg van Hest. En dan zijn er nog de horecagelegenheden zoals Bolle, Brandpunt en in de Spoorzone RAW, de Boemel en EVE. Op de route passeren deelnemers de Piushaven, het Vrijheidspark, de Muzentuin, de Spoorzone en Clarissenhof.

Nostalgische kermislopers

Aan het einde van de 19e eeuw kende Tilburg wel kermislopers, maar dat betrof mensen die op een draf door de stad gingen om links en rechts de kermis aan te kondigen. En anno 21e eeuw zijn er in het Noord-Hollandse kermislopen waarbij het hardloopevenement gekoppeld is aan de plaatselijke kermis. Maar in je eigen tempo door de attracties lopen is volstrekt uniek! Op de website van de Tilburgse Kermisrun staan de attracties en locaties aangegeven. Nog geen startnummer? Via de website kan men zich tot zondagmorgen 10:00 uur aanmelden voor dit unieke evenement.

Meld je nog snel aan via de inschrijvingspagina van de Tilburgse Kermisrun. Bekijk hieronder de route of klik op de afbeelding voor een groter formaat.

Tilburgse Kermisrun

Alles over Kermis Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, alle attracties, de mooiste foto’s en alle praktische info over de Tilburgse Kermis:

Reageer op dit bericht