Nieuws

park centraal
Let op! Dit artikel is al 1647 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Nieuwe woonwijk Park Centraal: groene wijk in jaren ’30 stijl

Aan de meest westelijke rand van Tilburg wordt een bijzondere nieuwe wijk gebouwd: Park Centraal. Een groene nieuwbouwwijk aan het randje van de Reeshof, grotendeels gebouwd in jaren ’30 stijl met enkele moderne woningen. Medio juni start de verkoop van de eerste fase.

Verkoopmanager Caroline Vredebregt van AM vertelt over de inrichting van de nieuwe wijk in de Reeshof. “In het voortraject hebben we gevraagd hoe mensen hier willen wonen. Daaruit bleek dat zij zich aangesproken voelden tot de jaren ’30 stijl in combinatie met enkele contrasterende moderne woningen.”

Die stijl gaat verder dan alleen de huizen. Volgens Caroline wordt het een hoogwaardige wijk. “De straten worden bestraat met klinkers, er komen groene erfafscheidingen en auto’s staan veelal uit het zicht door de parkeerhoven. Dit versterkt echt het jaren ’30 gevoel.”

park centraal
rijwoningen_parkcentraal

Groen karakter

Zoals de naam al doet vermoeden, krijgt Park Centraal een groen karakter. In het hart van de wijk komt een park met veel ruimte om te wandelen, recreëren en voor kinderen om te spelen. Een groot deel van de woningen  ligt aan of in directe relatie tot het park.

“Dit is echt het verbindende element van de wijk. Het park loopt door naar alle deelgebieden. Naast een eigen tuin heb je rondom je woning ook nog eens een park.” Aan de rand van het project – tussen de projectlocatie en de Burgemeester Letschertweg en Dalemdreef – wordt een groene wal aangelegd met daar bovenop een begroeid scherm. Zo wordt het groene karakter versterkt en wordt tegelijkertijd eventuele geluidshinder tegengegaan. Om het groene en duurzame aspect te versterken krijgen alle woningen zonnepanelen.

modernewoning_parkcentraal

Diversiteit in woningen

Volgens Caroline zijn er al veel belangstellenden voor het nieuwbouwproject. Veel hiervan wonen al in de Reeshof en willen graag wat ruimer wonen. Ook zijn de semi-bungalows populair, deze zijn gelijkvloers te bewonen en daarmee ideaal voor senioren.

In totaal worden er in Park Centraal circa 380 woningen gebouwd.  De eerste fase wordt gebouwd tussen de Burgemeester Letschertweg, de Dalemdreef en de Soerendonklaan. De grote diversiteit aan woningtypes wordt in de eerste fase gelijk duidelijk, het aanbod bestaat uit diverse rij- en hoekwoningen, herenhuizen, geschakelde woningen, twee-onder-één-kapwoningen en semi-bungalows. Prijsindicatie vanaf circa € 210.000 vrij op naam. Vanaf medio juni gaan de eerste 56 huizen in de verkoop, 12 hiervan zijn bestemd als vrije sector huurwoningen.

Wanneer de nieuwe woonwijk volledig af is, is nog niet helemaal duidelijk. Wanneer 70% van de eerste fase is verkocht, wordt gestart met de bouw. Naar verwachting vindt de oplevering een jaar later plaats.Wil je meer weten over het project? Bekijk dan ook eens de website van Park Centraal.

Reageer op dit bericht