Nieuws

okapi
Let op! Dit artikel is al 362 dagen oud en wellicht niet meer relevant

[video] Pasgeboren okapi in Beekse Bergen verlaat kraamnest

Kijk, van dierennieuws worden wij altijd vrolijk! In de Beekse Bergen heeft pasgeboren okapi Zaïre maandagochtend voor het eerst haar kraamnest verlaten en het ruime binnenverblijf verkend. Het gaat heel goed met de kleine okapi, ze is flink gegroeid en ontzettend beweeglijk. Kijk mee naar haar eerste verkenning van het binnenverblijf in deze video:

Zeldzame dieren

Okapi’s komen in de natuur alleen voor in het oerwoud van het noorden van Congo. De dieren worden bedreigd in hun voortbestaan door het verdwijnen van leefgebied en stroperij. Stichting Wildlife steunt het Okapi Conservation Project al vele jaren. Ook in dierenparken zijn okapi’s zeldzame bewoners. Er verblijven nu slechts 72 okapi’s in dierenparken in heel Europa.

Bosgiraffes

Okapi’s worden ook wel bosgiraffes genoemd. Net als giraffen hebben okapi’s een lange nek en staan ze hoog op hun poten. Toch zijn er ook verschillen. Op de poten en achterwerk hebben okapi’s, net als een zebra’s, witte strepen. Deze zijn bij ieder dier uniek en kun je vergelijken met een vingerafdruk.

Reageer op dit bericht