Nieuws

bioscoopbezoek
Let op! Dit artikel is al 167 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Pathé blij met opening in juni: ‘We kunnen weer langzaam gaan opbouwen’

Fijne vooruitzichten voor de bioscopen. Als alles volgens plan verloopt, kunnen zij vanaf 1 juni hun deuren weer openen. Voor dertig personen per zaal weliswaar, maar Rob van Lierop van Pathé Tilburg staat te popelen. “We hadden plannen klaarliggen voor 100 personen personen, maar we zijn al lang blij dat we weer open mogen. We kunnen nu weer langzaam gaan opbouwen.”

Hij vindt het ook wel fijn om eerst rustig aan te kunnen monitoren hoe bezoekers zich gaan gedragen. Met een vader die net van de IC af is, snapt Rob maar al te goed het dilemma tussen economische schade en gezondheid. En het aantal bezoekers is zo slecht nog niet. Rob vergelijkt het met een rustige dag. Eerste Pinksterdag is de eerste dag (mits alle versoepelingen doorgaan) dat Pathé en Euroscoop hun deuren weer openen. “De eerste paar dagen zal het druk zijn, maar ik verwacht niet dat het een gekkenhuis wordt. Er is namelijk nauwelijks nieuwe content.”

Geen nieuwe films, vooral classics en kleinere films

Premières van James Bond en Wonder Woman werden door de uitbraak van het coronavirus wereldwijd uitgesteld. “Het ligt wel op de plank, maar landen als China en Amerika zijn hierin leidend. We gaan de komende tijd vooral veel classics herhalen. En er is meer ruimte voor kleinere films die normaal niet in de grote bioscopen worden gedraaid. Dat is dan wel weer een leuke bijkomstigheid.”

Maandag 11 mei hoort Rob welke films er geprogrammeerd gaan worden. Hij weet al wel te vertellen dat je iets van James Bond, Harry Potter en Interstellar kunt verwachten.

Elke week een puzquiz met het personeel

In de afgelopen weken is er – naast een grote schoonmaak – weinig gebeurd in de bioscopen. “Iedereen moest natuurlijk zoveel mogelijk thuis blijven, dus we hebben geen rare dingen gedaan. We hebben vooral veel plannen gemaakt voor de lange termijn. En elke week een online pubquiz met het personeel, zo blijf je lekker bezig en goed in contact met elkaar.”

Bioscoopbezoek na 1 juni: lekker veel ruimte in de zalen

De komende weken gaan ze gebruiken om de bioscoop anderhalve meter proof te maken. Dat betekent plexiglasschermen waar personeel is en duidelijke looppaden aangeven. “Gelukkig zijn de foyers in Pathé en Euroscoop erg ruim, dus dat wordt geen probleem.”

En in de zaal? Daar wordt per voorstelling een indeling gemaakt zodat gezinnen of huisgenoten nog steeds bij elkaar kunnen zitten. En verder worden er drie stoelen vrijgehouden en om en om één rij. En tijdens de ene voorstelling worden de even rijen gebruikt en bij de volgende film de oneven. En er wordt tussendoor flink gepoetst om aan alle hygiënevoorschriften te voldoen.

Reageer op dit bericht