Nieuws

overname euroscoop
Let op! Dit artikel is al 267 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Pathé neemt Euroscoop bioscopen over

Bioscoopketen Pathé maakt bekend dat zij Euroscoop in Nederland en België overneemt. Het gaat in totaal om elf bioscopen, waarvan er vijf in Nederland zijn gevestigd. En dat betekent dat ook de Tilburgse Euroscoop wordt overgenomen door Pathé. Verder worden ook de Euroscoop in Schiedam en Maastricht overgenomen.

Met deze overname groeit Pathé in Nederland uiteindelijk van 27 naar 32 locaties. De totale huidige capaciteit stijgt van 212 zalen en 40.425 stoelen naar 241 zalen en 46.724 stoelen. Met de opening van de twee nieuwe bioscopen in Amsterdam-Noord en Den Haag Ypenburg, komen er nog eens 22 zalen en 4.874 stoelen bij.

Rob van Lierop van Pathé Tilburg is enthousiast over het nieuws. “Euroscoop blijft gewoon Euroscoop met business as usual. We gaan komende periode onderzoeken hoe de integratie verder gaat verlopen. We zullen onze nieuwe collega’s natuurlijk zoveel mogelijk van dienst zijn en met raad en daad bijstaan tijdens deze transitie.”

Overname Euroscoop: ‘enorm verheugd’

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé Theatres, licht de overname toe: “We zijn enorm verheugd dat we de bioscopen van Euroscoop aan ons portfolio mogen toevoegen en zien het als een mooie kans om onze positie in Nederland nog verder te verstevigen. De complementariteit van Euroscoop en de huidige Pathé bioscopen is zeer gunstig. Daarnaast is de kwaliteit van de technische apparatuur en de theaters van Euroscoop uitstekend, dus vanaf half november gaat Pathé onder het Euroscoop-merk ook op die locaties bezoekers de beste bioscoopervaring én een breed filmaanbod bieden.”

‘In lijn met de groeistrategie’

De aankoop van Euroscoop ligt volledig in lijn met de groeistrategie van Pathé voor de lange termijn. Met deze transactie verstevigt Pathé haar positie als marktleider in Nederland en vergroot het haar positie in België.

Reageer op dit bericht