Nieuws

govert van nunen
Let op! Dit artikel is al 239 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Patisserie Govert van Nunen uit Tilburg wint 1e prijs tijdens patisseriewedstrijd ‘Premier Patissier’

Feest in Tilburg. Afgelopen week is bekend gemaakt dat patisserie Govert van Nunen de eerste prijs in de wacht heeft gesleept tijdens de jaarlijkse innovatiewedstrijd van het Patisserie College, Gilde van de Betere Banketbakkers. De chocoladecreatie was goed voor goud en Van Nunen is nu een jaar lang Premier Patissier.

Eerste prijs voor Govert van Nunen

Tijdens de algemene ledenvergadering van 2 april j.l. konden alle banketbakkers, aangesloten bij het gilde Patisserie College, een innoverend chocolade paasproduct inleveren. In totaal hebben zo’n 60 banketbakkers gestreden om de felbegeerde titel. Loek van Doornmalen, Accountmanager van Callebaut Chocolade sprak van een hoog niveau: “De chocoladecreatie van patisserie Van Nunen sprong er tussenuit. Het product heeft de perfecte verhouding tussen vernieuwing en de laatste trends op het gebied van chocolade. Daarnaast zag de creatie er werkelijk schitterend uit. Kortom: een chocoladeproduct waar je je als ambachtelijk bedrijf echt mee onderscheidt.” Het is niet zo gek dus, dat de chocolade paashazen van Govert van Nunen als warme broodjes over de toonbank gaan. De paashazen zijn verkrijgbaar in prachtige stolpen in de vestigingen in Tilburg en Goirle en via de website.

Over de algehele kwaliteit was de jury goed te spreken: “De producten zijn zelfs weer van een iets hoger niveau dan voorgaande jaren. Vooral op het visuele aspect is er vooruitgang geboekt. De top ligt erg dicht bij elkaar.”

De wedstrijd

Binnen Patisserie College, het gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zesmaal per jaar komen de banketbakkers in groepsvergaderingen bij elkaar, waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit van een ieder nog verder te verbeteren.

Reageer op dit bericht