Nieuws

De Laatste Getuigen
Let op! Dit artikel is al 565 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Peerke Donders Paviljoen opent per 1 juni haar deuren weer

Goed nieuws voor de fans van het Peerke Donders Paviljoen: de deuren gaan weer open voor bezoekers. Ook zij hebben lang met dichte deuren gezeten wegens het coronavirus. De nieuwe versoepelingen gaan in vanaf 1 juni, en daar zijn ze bij Peerke maar al te blij mee. 

Het Peerke Donders Paviljoen opent met ingang van maandag 1 juni, Tweede Pinksterdag, 13.00 uur weer de deuren. Omdat ze alle coronaregels in acht nemen, kan je het museum veilig bezoeken. Tweede Pinksterdag is een speciale openingsdag. Vanaf woensdag 3 juni zijn de openingstijden weer gewoon: woensdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur.

Voor alle bezoekers gelden de RIVM regels en iedereen wordt gevraagd contact op te nemen via 06-11807040 om de mogelijkheden te bespreken. De expositie over de bevrijding van Tilburg is verlengd tot en met zondag 11 oktober.

De Laatste Getuigen

De verlenging van de tentoonstelling ‘De Laatste Getuigen’ is een direct gevolg van de coronacrisis. Dat zou je een geluk bij een ongeluk kunnen noemen. Deze expositie over de bevrijding van Tilburg is een ware publiekstrekker gebleken. Met de verlenging doet Peerke Donders velen een plezier die ‘De Laatste Getuigen’ nog niet hebben gezien.

‘De Laatste Getuigen’ vertelt op een unieke manier het indrukwekkende verhaal van de bevrijding van Tilburg. De tentoonstelling is gebaseerd op de ooggetuigenverslagen van dertien hoogbejaarde Tilburg. Zij nemen de bezoeker als het ware aan de hand in hun verhaal over hun belevenissen. Een onderdeel van de expositie is een door Caroline Evers gemaakte documentaire. Unieke voorwerpen uit het einde van de oorlog zijn stille getuigen.

Filmpje

Je kunt een voorproefje zien over de bevrijding van Tilburg aan de hand van verhalen van de dertien laatste getuigen.

Reageer op dit bericht