Pet Shop Boys dit najaar exclusief naar 013

Pet Shop Boys

Het wereldberoemde Britse popduo Pet Shop Boys komt dit najaar voor een eenmalige clubshow naar 013. De groep, bekend van megahits als ‘Go West’, ‘It’s A Sin’ en ‘West End Girls’, heeft begin april een uitstekende nieuwe plaat uitgebracht getiteld ‘Super’.

Pet Shop Boys

Neil Tennant en Chris Lowe lijken in de tweede helft van de jaren tachtig kind aan huis in de bovenste regionen van de hitlijsten. Synthesizers en de enigszins bekoelde vocalen van Tennant vormen de hoofdrollen in de aanstekelijk dansbare elektronische popmuziek van het duo. Die formule levert aan de lopende band hits op waaronder ‘Suburbia’, ‘What Have I Done To Deserve This?’ en ‘Domino Dancing’.

Pet Shop Boys is echter meer dan alleen maar een groep van hitsuccessen. Zo zijn de heren altijd relevant gebleven. De band is nooit ver van het popklimaat verwijderd geweest en heeft van 2013 tot 2015 nog een uiterst succesvolle wereldtournee achter de rug.

Ook al blijft elektronische dansmuziek de rode draad in het inmiddels flinke oeuvre, het duo verkent altijd de grenzen van haar eigen creativiteit. Zo werken ze samen met uiteenlopende artiesten als Dusty Springfield, The Smiths-gitarist Johnny Marr, Robbie Williams, Rammstein en David Bowie. Tennant en Lowe duiken de laatste jaren minder vaak op in de hitlijsten, maar blijven altijd relevant en zijn van grote invloed op de hedendaagse dancemuziek.

Nieuwe album

In april is het nieuwe album ‘Super’ verschenen. Daar laat de act horen nog steeds op topniveau te opereren. De reacties van de pers zijn dan ook lovend. De Volkskrant noemt het album zelfs een “ijzersterke popplaat met tijdloze liedjes.” Pet Shop Boys ondersteunt ‘Super’ in Nederland met een exclusieve show in 013. Het nieuwe materiaal wordt ongetwijfeld gekoppeld aan de grote hits van toen. Giet het allemaal in een ongetwijfeld extravagante show vol spectaculaire visuals en je hebt een avond om niet snel te vergeten.

Meer informatie

De Pet Shop Boys komen op maandag 28 november naar Poppodium 013. De tickets zijn €49.- per stuk (exclusief service- en transactiekosten). De voorverkoop begint op vrijdag 13 mei op de website van 013. De aanvang van het concert is om 20:30 uur en de voor de vroege vogels is de zaal al om 19:00 uur geopend.